Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Graavilohi kruunaa joulupöydän

Graavilohi kruunaa joulupöydän

Graavilohi on monelle joulupöydän kohokohta. Lohen graavaaminen itse on helpompaa kuin uskotkaan!

Graavilohi on monessa joulun kalapöydässä se suosikkikala. Valmiiksi graavattua lohta saat kätevästi K-ruokakaupasta, mutta lohen voi graavata myös itse - oman maun mukaan. Testaa vaikkapa näitä:

Lohi on terveellinen ja kevyt vaihtoehto runsaassa joulukattauksessa. Lohessa on paljon hyvälaatuisia omega-3-rasvahappoja ja se on myös erinomainen D-vitamiinin lähde. 

Klementiinigraavattu kirjolohi kuvitus Kuvassa: Klementiinigraavattu kirjolohi

Näin helppoa on lohen graavaus

Valmista tänä jouluna itse jouluiseksi graavattua lohta. Ripottele graavilohen pinnalle jouluinen kuivamausteseos, jossa on kanelia, inkivääriä, fenkolia, mauste- ja mustapippuria. Näin onnistut:

1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee voipaperin päälle. Leikkaa filee kahteen osaan.

2. Ripottele pinnalle suola. 

3. Ripottele pinnalle sokeri. 

4. Käännä lihapuolet vastakkain. 

5. Taittele kala paketiksi voipaperin avulla. 

6. Laita paketti pieneen muovipussiin. 

7. Anna graavautua painon alla jääkaapissa 1-1 1/2 vuorokautta. Kääntele kalaa graavautumisen aikana. 

8. Pyyhi suolakiteet pois kalan pinnalta.  

9. Jauha fenkolinsiemenet ja pippurit huhmaressa hienoksi. 

10. Sekoita mausteseokseen kaneli ja inkivääri.  

11. Ripottele mausteseos tasaisesti kalan pinnalle.  

12. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vielä noin 4 tuntia, kunnes mausteseos on kostunut. 

Leikkaa vielä lopuksi filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Tarjoa perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. 

Lisää ohjeita maukkaisiin kalaruokiin löydät K-ruoka.fin reseptihausta.