Klementiinigraavattua kirjolohta valkoisella lautasella. Graavilohen päälle on ripoteltu versoja. Lautasella on myös kultainen haarukka. K-Ruoka kalaresepti.

Lohen graavaus onnistuu helposti – kruunaa joulupöytä graavilohella

Julkaistu 1.7.2024

Graavattu lohi on monessa joulun kalapöydässä se suosikkikala. Lohen graavaus itse on helpompaa kuin uskotkaan! Valmiiksi graavattua lohta saat kätevästi K-ruokakaupasta, mutta lohen voi graavata myös itse – oman maun mukaan.

Näin helppoa on lohen graavaus

Valmista tänä jouluna itse jouluiseksi graavattua lohta. Ripottele graavilohen pinnalle jouluinen kuivamausteseos, jossa on kanelia, inkivääriä, fenkolia, mauste- ja mustapippuria. Näin onnistut:

1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee voipaperin päälle. Leikkaa filee kahteen osaan.

graavaus_vaihe1

2. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.

graavaus_vaihe3

3. Käännä lihapuolet vastakkain ja taittele kala paketiksi voipaperin avulla. Laita paketti pieneen muovipussiin.

graavaus_vaihe5

4. Anna graavautua painon alla jääkaapissa 1-1 1/2 vuorokautta. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.

graavaus_vaihe7

5. Pyyhi suolakiteet pois kalan pinnalta.

graavaus_vaihe8

6. Jauha fenkolinsiemenet ja pippurit huhmaressa hienoksi. Sekoita mausteseokseen kaneli ja inkivääri.

graavaus_vaihe9

7. Ripottele mausteseos tasaisesti kalan pinnalle.

graavaus_vaihe11

8. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vielä noin 4 tuntia, kunnes mausteseos on kostunut.

graavaus_vaihe12

Leikkaa vielä lopuksi filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Tarjoa perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Maukkaat graavilohireseptit

Näin teet graavattua lohta

Graavilohen valmistus on yllättävän helppoa! Katso videolta, miten teet täydellisen graavilohen, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen.

Ideoita joulun resepteihin ja vinkit täydelliseen jouluun