Kala ui lautaselle – helppoja kalaruokia arkeen

Kala ui lautaselle – helppoja kalaruokia arkeen

Päivitetty 16.2.2024

Kala on terveellistä ruokaa ja sitä voi nauttia monessa muodossa. Haluaisitko syödä enemmän kalaa, mutta kaipaat lisää vinkkejä kalaresepteihin? Lue parhaat ideat kalaruokiin ja kokeile helppoja reseptejämme!

Erilaiset kalat ovat monipuolisia ja herkullisia raaka-aineita, ja kaiken lisäksi terveellisiä! Kala on hyvä lähde eri ravintoaineille, esimerkiksi kalasta saa paljon D-vitamiinia sekä omega-3-rasvahappoja. Kalaa suositellaankin syötäväksi vähintään kaksi kertaa viikossa.

Kalasta valmistat myös maittavia pääruokia arkeen ja juhlaan. Kotimaisten kalojen valikoima on laaja ja kaikeksi onneksi niitä ei tarvitse kalastaa itse, vaan kauppojen kalatiskeiltä löytyvät tuoreet kalaherkut. Myös pakastekalat ja -kalavalmisteet ovat oiva keino lisätä kalaa ruokapöytään.

Kotimaiset kalat lautasella

Suomesta löytyy laaja kirjo syötäviä kaloja, joista voi valmistaa monipuolisesti eri ruokalajeja. Halusitpa pihvejä, pastaa, pizzaa tai ihan vain kalaa kokonaisena, kotimaisesta kalasta voit valmistaa mitä tahansa! Kotimaisen kalan syöminen on lisäksi ekologista ja kannattaakin hyödyntää kauppojen kalatiskejä uusien herkullisten kalalajien löytämiseen.

Luonnonkalatoast 2024 (680x300) Kuvassa: Luonnonkalatoast

Kalaa pakasteesta ja säilykkeistä

Erilaiset kalapakasteet ja -säilykkeet ovat loistava keino lisätä kalaa ruokavalioon, jos haluat nopeasti kalaa pöytään. Kalaa löytyy pakastealtaista monessa eri muodossa aina pyöryköistä pihveihin ja puikkoihin. Säilykekalaa on myös monipuolisesti eri lajikkeita, suosituin on kaikille tuttu säilyketonnikala. Yhä enenevissä määrin myös kotimaisista kaloista tehdään säilykkeitä, joita kannattaa hyödyntää!

Thai-kalakeitto 2023 (680x300) Kuvassa: Thai-kalakeitto

Kalat ruokapöytään kätevästi myös verkkokaupasta!