Pipareita valkoisella pöydällä. Pipareissa on erilaisia kuorrutuksia, jotka on tehty valkoisella sokeripikeerillä. K-Ruoka jouluresepti.

Piparien koristelu päästää luovuuden valloilleen

Päivitetty 7.10.2024

Piparien koristelu on ihana mahdollisuus päästää koko perheen luovuus valloilleen! Koristele tänä jouluna piparit herkillä pitsi- ja painokuvioilla sekä valkoisella sokerikuorrutteella ja pikeerillä. Kauniisti koristellut piparit sopivat myös lahjaksi!

Pitsiliinalla koristellut piparkakut

  1. Kauli piparkakkutaikinasta tasainen noin 1 sentin paksuinen levy.

  2. Paina puhdas pitsiliina tasaisesti levyn pintaan. Kauli liinan päältä niin, että liinasta jää kuvio pintaan. Irrota liina varovasti.

  3. Ota muotilla haluamasi muotoisia piparkakkuja. Nosta pellille ja paista.

pi1215_pitsipiparit

Pintakuvioidut piparkakut

  1. Kauli piparkakkutaikina paksuhkoksi levyksi.

  2. Ota taikinasta muotilla kuviota esimerkiksi tähtiä, kukkia tai sydämiä.

  3. Paina kuvioidun lasin pohjalla erilaisia kuvioita piparkakun pintaan. Esimerkiksi kristallilasin tai Kastehelmi-juomalasin pohjalla saat kauniin kuvion!

pi1215_kuviopiparit

Pikeerillä koristellut piparkakut

  1. Paista piparkakkutaikinasta haluamasi mallisia pipareita.

  2. Valmista pikeerit. Voit värjätä pikeerit halutessasi esimerkiksi geeliväreillä.

  3. Pursota erilaisia pitsikuviota piparkakkujen pintaan. Pieniin pistemäisiin koristeisiin sopii melko paksu pikeeri, joka ei leviä. Sopivan paksuuden löydät lisäämällä tomusokeria pienissä erissä ja kokeilemalla pursotusta. Pitsimäisiin pursotuksiin sopii pieni, halkaisijaltaan noin 2 millimetrin tylla.

pi1215_pikeeripiparit

Marmoroidut piparkakut

  1. Pursota piparin reunaan kehysviiva ja anna kuivua.

  2. Täytä pinta juoksevalla pikeerillä ja anna tasoittua.

  3. Pursota heti päälle toisen värisellä, jäykällä pikeerillä kolme sisäkkäistä ohutta rengasta.

  4. Vedä cocktailtikulla ensin kahdeksan sädettä keskeltä reunoille ja sitten kahdeksan sädettä reunoilta keskipisteeseen, edellisten vetojen väleihin. Näin muodostuu kukkakuvio.

  5. Viimeistele halutessasi koristerakeilla ja anna kuivua.

marmoroitu-pipari

Kranssipiparkakut

  1. Paista piparkakkutaikinasta pyöreitä tai kukanmuotoisia piparkakkuja.

  2. Sekoita tomusokerista ja vedestä tai kananmunan valkuaisesta notkea sokerikuorrute. Valuta sokerikuorrutetta piparkakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi ympyrän muotoon.

  3. Sekoita keltaisesta ja sinisestä geeliväristä haluamasi sävyistä vihreää.

  4. Tiputa esimerkiksi cocktailtikulla pienet pisteet tasaisin välein sokerikuorrutteen reunoille. Vedä cocktailtikulla pisteiden päältä, jotta saat kranssikuvion.

pi1215_kuorrutepiparit

Pikeerit eli tomusokerikuorrutteet piparien koristeluun

Tarvikkeet piparien koristeluun kätevästi verkkokaupasta

Löydä lisää ihania joulun leivonnaisia ja muita vinkkejä jouluun