Cocktailpalat maistuvat illanistujaisissa
Julkaistu 25.4.2018Pikkujouluihin ja uuden vuoden illanistujaisiin sopivat pienet suolaiset naposteltavat, jotka on helppo tehdä – ja syödä.
Kaamoskauteen kuuluvat illanistujaiset: ensin juhlitaan pikkujouluissa, sitten uuden vuoden kemuissa. Illanvieton tarjoiluksi sopivat pienet suolaiset cocktailpalat. Ne valmistuvat nopeasti, näyttävät kauniilta ja ovat mainio makukombo kuohuviinin kanssa.
Kun haluat valmista pöytään pikavauhdilla, manchego-viikunahilloleivät ja antipastotikut ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos sinulla on vähän enemmän aikaa, tee esimerkiksi pieniä coctailpaloja. Ne valmistuvat paistamalla voitaikinapaloja ja täyttämällä taskuiksi leikatut palat kylmäsavuporolla ja tuorejuustolla. Merenelävien ystävälle taas maistuvat ravunpyrstö- ja savusimpukkasuupalat.
Pienet coctailpalat Ravunpyrstö- ja savusimpukkacoctailpaloja
Erilaisista pienistä leipäsistä saa koottua näyttävän juhlapöydän. sienisalaattileipiä, mätileipiä, ja Waldorfin leipiä.
Suolapähkinänäkkileipä on kätevä lisä kattaukseen, sillä sen kanssa sopivat monenlaiset leikkeleet ja juustot. Testaa rapsahtavaa näkkileipää esimerkiksi marinoidun kotijuuston kanssa.
Suolapähkinänäkkileivät Marinoitu kotijuusto
Jos haluat ruokaisamman menuun, kokeile sienimunakasrullaa ja sen parina vuohenjuusto-kurpitsasalaattia. Klassikko quiche lorraine toimii aina, myös illanistujaisissa. Ja jälkiruokaa ei kannata unohtaa. Kokeilla vaikka mantelimassalla täytettyjä ja suklaassa pyöriteltetyjä luumuja.
Sienimunakasrulla Luumusuklaat