Kesäkurpitsasta on moneksi
Päivitetty 14.5.2024Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes. Kesäkurpitsa taipuu salaatteihin, keittoihin, pataruokiin, paistoksiin ja jopa kakkuun sekä hilloksi. Myös kesäkurpitsojen kukat ovat syötäviä – koristele niillä salaatit sekä kesän juhlaruoat.
Kesäkurpitsa on todellinen moniottelija, joka sopii moneen ruokaan. Kesäkurpitsa muistuttaa ulkonäöltään serkkuaan kurkkua. Sen malto on vaalea ja huokoinen. Tavallisimmin kesäkurpitsat ovat vihreitä, mutta on olemassa myös keltaisia kesäkurpitsoja.
Pitääkö kesäkurpitsa säilyttää jääkaapissa?
Kesäkurpitsa säilytetään viileässä, mutta kurkun tavoin kesäkurpitsa vahingoittuu ja paleltuu helposti liian kylmässä. Säilytä sitä mieluiten huoneenlämmössä, jossa se säilyy noin viikon. Koska kesäkurpitsassa on ohut kuori, se kolhiintuu herkästi kuljetuksen aikana.
Voiko kesäkurpitsaa syödä raakana?
Kesäkurpitsaa voit syödä raakana sellaisenaan ja käyttää salaatteihin, mutta se kestää hyvin myös kypsennystä. Myöskään keittoon kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria.
Mihin käyttää kesäkurpitsaa?
Raakaa kesäkurpitsaa voi käyttää kurkun tavoin, mutta parhaimmillaan kesäkurpitsa on kypsennettynä. Kokeile sitä erilaisiin keittoihin ja patoihin tai esimerkiksi lasagneen. Kesäkurpitsan kumppaniksi erilaisiin ruokiin sopivat hyvin sienet, sipulit, tomaatit ja sitruuna sekä monet yrtit, kuten basilika, oregano ja minttu. Mieto kesäkurpitsa loistaa myös leivonnassa tuoden leivonnaiseen hauskaa väriä.