K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Perunamuusi: näin onnistut täydellisesti

Perunamuusi: näin onnistut täydellisesti

Miten syntyy täydellinen perunamuusi? Tässä helpot ja herkulliset perunamuussireseptit sekä tärkeät vinkit, joilla onnistut aina!

Perunamuusin valmistaminen on helppoa! Valitse perunasoseeseen sopiva perunalajike, keitä perunat ja valmista perunasose jollain kolmesta tavasta:

  1. Perinteisellä survimella
  2. Puristimella
  3. Sähkövatkaimella

Valitse muusiin oikea perunalajike

Valitse perunamuusiin jauhoinen perunalajike. Muusista ei tule liisteriä, kun valitset punaiseen pussiin pakattuja Pirkan jauhoisia perunoita. Jokaisessa pussissa kerrotaan, mitä perunalajiketta pussista löytyy.

Näin valmistat perunamuussin

Kuori, huuhtele ja paloittele perunat. Perunoiden paloittelu on tärkeää, koska silloin huomaat, jos perunassa on huono kohta. Leikkaa perunat mahdollisimman samankokoisiksi paloiksi, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa.

Keitä perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi kokonaan pois. Soseuta perunat survimella tai vatkaa ne sähkövatkaimella huolellisesti tasaiseksi. Lisää kuumaa maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Mausta lopuksi suolalla ja nokareella voita.

Näin maustat perunamuhennoksen

Voit myös maustaa perunamuhennoksen yrteillä kuten tillillä, persiljalla tai ruohosipulilla. Näiden lisäksi mainio makupari kalan kanssa on sitruuna-perunasose tai lehtikaalista makunsa saava lehtikaali-perunamuusi.

Kokeile myös sienillä ryyditettyä muusia vaikka liha- ja riistaruokien kanssa. Mantelilastuilla höystetty perunamuhennos sopii mainiosti pihvien seuraan.

Perunan kaveriksi muusiin voit käyttää myös muita kasviksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa, bataattia, kukkakaalia ja parsakaalia.