Pääsiäisen viinit

Pääsiäisen viinit

Päivitetty 29.3.2023

Mikä viini sopisi parhaiten pääsiäispöytään lampaan, karitsan tai kalojen kanssa? Katso viiniasiantuntijoiden suositukset erilaisille pääsiäisruoille!

Viini kuuluu olennaisena osana pääsiäisen nautintoihin. Mutta mitä pääsiäisviiniä valita perinteisten tai uusien herkkujen seuraksi? Tässä Viinipostin asiantuntijoiden vinkit ja viinisuositukset pääsiäisruoille.

Lammas: Coto de Imaz Gran Reserva

Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta, kuten espanjalaiset Riojan alueen viinit.

Espanjalainen Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista.

Kehittynyt ja moniulotteinen Gran Reserva myötäilee muhevana ja maanläheisenä viininä lammasruokien makuja. Makuprofiili on samaan aikaan täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta myös pehmeä. Viinin tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Hinta: 27,89 € / 0,75 l

Lue lisää: Coto de Imaz Gran Reserva

Pääsiäisviini lampaalle - Coto de Imaz Gran reserva

Kala- ja kasvisruoka: Kendermanns Classic Riesling

Valmistatko kalaa tai kasvisruokaa pääsiäisenä? Moniottelijanakin tunnettu riesling on nappivalinta lasin täytteeksi.

Kendermanns Classic Riesling on runsaan aromikas ja klassinen riesling, joka syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella. Vaaleasta, vihertävänkeltaisesta viinistä on aistittavissa sitruunaa, päärynää ja aprikoosia. Viini on kuiva, hennon mineraalinen ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus, jota runsaat hapot ryhdistävät mukavasti. Tämä riesling on varma valinta kala ja kasvisruokien kanssa!

Hinta: 11,49 € / 0.75l

Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Mämmi: Sol de Málaga

Mämmi rakastaa Málagaa! Pääsiäisen täydellinen makupari on maltainen mämmi ja rusinaisen makea Sol de Málaga, espanjalainen väkevöity viini.

Sol de Málaga

Juoma, joka on kuin itse Málagan aurinko: lämmin ja rentouttava, makean paahteinen ja vivahteikas. Tummanruskea espanjalainen viini tuoksuu makean kutsuvalle: rusinaa, taatelia, puun paahteisuutta ja suklaan aromeja. Suussa makea ja täyteläinen, aromikas ja lämmin.

Hinta: 16,99 € / 0.75 l

Katso lisää: Sol de Málaga

paasiaisviinit solmalaga 680x300

Pasha: Gancia Asti

Suomen suosituin makea kuohuviini on kuin suunniteltu pääsiäisen klassikkoherkulle eli pashalle. Monipuolisuutensa ansiosta se sopii erinomaisesti myös muihin jälkiruokiin sekä keveään muidenkin juhlien kilistelyyn.

Gancia Asti on paikallaan, kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Parita italialainen Asti mansikkaisten jälkiruokien tai pääsiäisherkku pashan kanssa. Gancia on Suomen suosituin italialainen kuohuviinitalo.

Hinta: 13,59 € /0.75 l

Katso lisää: Gancia Asti

Pääsiäisviini Gancia Asti

Suklaa: Graham's Late Bottled Vintage Port

Suklaamunat, konvehdit ja suklaiset jälkiruoat – eikös niistä ole pääsiäinen tehty?

Graham’s Late Bottled Vintage Port ei ole syyttä niittänyt mainetta ja kunniaa kansainvälisissä kilpailuissa. Kyseessä on nimittäin loistotuote, joka hurmaa maun lisäksi hedelmäisellä tuoksullaan sekä syvällä rubiininpunaisella värillään. Suklaa, suklaiset jälkiruoat ja marjajälkkärit suorastaan janoavat portugalilaisen Graham’s Late Bottled Vintage Portin seuraan.

Hinta: 23,98 € /0.75 l

Lue lisää: Graham’s Late Bottled Vintage Port

Graham-s Late Bottled Vintage Port