Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Pääsiäisen viinit

Pääsiäisen viinit

Mikä viini sopisi parhaiten pääsiäispöytään lampaan, karitsan tai kalojen kanssa? Katso viiniasiantuntijoiden suositukset erilaisille pääsiäisruoille.

Pääsiäinen on uuden alkua, uudelleen heräämistä. Kevät herättää luonnon uuteen eloon ja monet pääsiäisen elementit ovatkin hedelmällisyyden symboleita. Pääsiäiseen kuuluvat munat, tiput, puput, rairuoho, pajunkissat ja kevään keltaiset narsissit. Pääsiäisenä myös herkutellaan ja pöytään valitaan parhaat pääsiäisviinit!

Viini kuuluu olennaisena osana pääsiäisen nautintoihin. Mutta mitä valita perinteisten tai uusien herkkujen seuraksi? Tässä Viinipostin vinkit ja suositukset pääsiäisruoille.

Lammas: Coto de Imaz Gran Reserva

Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta, kuten espanjalaiset Riojan viinit.

Espanjalainen Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista. Coto de Imaz Gran Reserva palkittiin 97 pisteellä arvostetussa Decanter 2019 -kilpailussa!

Täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta samalla pehmeä viini, jonka tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Hinta: 25,98€/0.75l*

Lue lisää: Coto de Imaz Gran Reserva

paasiaisviinit cotodeimaz 680x300

Kala- ja kasvisruoka: Kendermanns Classic Riesling

Valmistatko kalaa tai kasvisruokaa pääsiäisenä? Moniottelijanakin tunnettu riesling on nappivalinta lasin täytteeksi.

Kendermanns Classic Riesling on runsaan aromikas ja klassinen riesling, joka syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella. Vaalea, vihertävänkeltainen viini tuoksuu persikoille, ananakselle, sitruunoille ja päärynälle. Suussa puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus, jota runsaat hapot ryhdistävät mukavasti. Riesling on varma valinta kala ja kasvisruokien kanssa.

Hinta: 9,98€/0.75l*

Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

paasiaisviinit kendermanns 680x300

Mämmi: Sol de Málaga

Mämmi rakastaa Málagaa! Pääsiäisen täydellinen makupari on maltainen mämmi ja rusinaisen makea Sol de Málaga, espanjalainen väkevöity viini.

Sol de Málaga

Juoma, joka on kuin itse Málagan aurinko: lämmin ja rentouttava, makean paahteinen ja vivahteikas. Tummanruskea espanjalainen viini tuoksuu makean kutsuvalle: rusinaa, taatelia, puun paahteisuutta ja suklaan aromeja. Suussa makea ja täyteläinen, aromikas ja lämmin.

Hinta: 14,99€/0.75l*

Katso lisää: Sol de Málaga

paasiaisviinit solmalaga 680x300

Pasha: Gancia Asti

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini on kuin suunniteltu pääsiäisherkku pashalle. Sopii erinomaisesti myös keveään kilistelyyn.

Gancia Asti on paikallaan, kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Parita italialainen Asti mansikkaisten jälkiruokien tai pääsiäisherkku pashan kanssa. Gancia on Suomen suosituin italialainen kuohuviinitalo.

Hinta: 12,00€/0.75l

Katso lisää: Gancia Asti

Gancia ASTI 2020

Suklaa: Graham's Late Bottled Vintage Port

Suklaamunat, konvehdit ja suklaiset jälkiruoat – eikös niistä ole pääsiäinen tehty?

Graham’s Late Bottled Vintage Port ei ole syyttä niittänyt mainetta ja kunniaa kansainvälisissä kilpailuissa. Kyseessä on nimittäin loistotuote, joka hurmaa maun lisäksi hedelmäisellä tuoksullaan sekä syvällä rubiininpunaisella värillään. Suklaa ja marjajälkkärit suorastaan janoavat portugalilaisen Graham’s Late Bottled Vintage Portin seuraan.

Hinta: 22,68€/0.75l

Lue lisää: Graham’s Late Bottled Vintage Port

Graham's LBV with Royal Warrant 2020

Katso lisää tietoa viineistä Viinipostin sivuilta