K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Makean maukas bataatti

Makean maukas bataatti

Värikästä ja makeaa bataattia käytetään perunan tavoin monenlaisissa arkisissa ruoissa. Siitä saa mainiot ranskalaiset, ihanan pehmeän soseen keittoon tai muusiin sekä paljon muuta! Katso parhaat ja monipuoliset bataattireseptit.

Bataatti on talvella parhaimmillaan

Toisin kuin moni uskoo, bataatti ei ole sukua perunalle. Bataatin sanotaan olevan terveellisempi vaihtoehto kuin peruna, sillä bataatti sisältää hieman enemmän vatsan hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kuituja. Bataatissa on myös perunaa enemmän antioksidantteja sekä A-vitamiinia.

Bataatti on suomalaisten suuressa suosiossa varsinkin talviaikaan ollessaan silloin parhaimmillaan. Suurin osa K-ruokakaupoissa myytävistä bataateista tulee Yhdysvalloista, sillä bataattia ei kasvateta Suomessa sääolosuhteiden vuoksi. Bataatti voi olla kuoreltaan punainen, violetti, ruskea tai valkoinen, ja kuoren alta voi paljastua oranssi, violetti tai valkoinen sisus. K-ruokakaupoissa myydään oranssia bataattia ympäri vuoden sekä värillisiä vaihtoehtoja kaupan valikoiman ja vuodenajan mukaan.

varilliset-bataatit

Bataatista on moneen!

Siitä voi taikoa herkullisen sosekeiton, muusin, padan, kiusauksen, laatikkoruoan sekä upeita lohkoja ja ranskalaisia. Bataatin voi keittää, kypsentää uunissa tai paistinpannulla. Bataatti sopii hyvin myös piirakoihinja ja leivonnaisiin. Yhteistyöblogimme Kaikki äitini reseptit valmisti jopa bataattijäätelöä!

Suussasulava bataatti

Makea ja kermaisen pehmeä bataatti on loistava raaka-aine sosekeitoissa sekä laatikoissa ja muusina. Mausta bataattikeitot ja soseet rohkeasti voimakkaillakin mausteilla. Esimerkiksi chili ja bataatti ovat hyvin toisiaan tasapainottava makupari. Bataatti sopii myös hyvin talven juhliin, ja kardemummalla sekä kanelilla maustettu bataattilaatikko onkin jo olennainen osa monen suomalaisen joulupöytää. Valmistusta on helppo nopeuttaa valmilla Pirkka bataattisoseella.

Tomaattinen bataattikeitto 2019 Kuvassa: Tomaattinen bataattikeitto

Bataatista saa myös erittäin oivia arkiruokia ja sitä kannattaa kokeilla erilaisiin uuniruokiin ja esimerkiksi aasialaisiin curryihin sekä paahdettuna tuomaan ruokaisuuttaa salaattiin.

Grilliin, pizzaan ja naposteluun

Bataatti toimii paitsi loistavana vaihtoehtona perunalle, myös korvaamaan viljatuotteita joissain tilanteissa. Oletko esimerkiksi kokeillut korvata hampurilaissämpylät tai paahdetun leivän uunissa paahdetulla bataattisiivulla? Ohuen ohuena siivuna bataatista saa myös pizzapohjan, sipsejä tai pohjan nachopeltiin. Isompia bataattilohkoja tai puolikkaita bataatteja voi kypsentää myös grillissä ja niitä voi täyttää kuten uuniperunaa. Myös makeat herkut onnistuvat bataatista.

bataatti res1Kuvassa: Uunibataatit

Mikäli tahdot hieman oikaista, K-kauppojen pakastealtaista löydät suuren suosion saaneet Pirkka bataattiranskalaiset sekä paljon toivotun uutuuden, Pirkka gluteenittomat bataattilohkot!

Bataatit kätevästi myös verkkokaupasta!