Juusto – hyvänmakuista ja ravinteikasta

Juusto – hyvänmakuista ja ravinteikasta

Julkaistu 30.4.2018

Juustosta saat herkullisesti annoksen kalsiumia, proteiinia ja B12-vitamiinia. Katso reseptimme, joiden avulla nostat juuston roolin ruoanlaitossasi uudelle tasolle!

Miksi syömme juustoa?

Valtaosa suomalaisista syö juustoa. Tutkimuksen mukaan syitä siihen ovat juuston hyvä maku (70 %), tottumus (46 %) ja kalsiumin saanti (42 %).

Juustossa on paljon maidon ravintoaineita. Esimerkiksi 2–3 juustoviipaleessa on kalsiumia maitolasillisen verran ja B12-vitamiinia neljännes päivän suosituksesta. Juusto on myös hyvä proteiinin lähde.

Juustojen laajasta valikoimasta löytyy juustoja herkutteluun ja arkeen. Naiset arvostavat juuston makua ja kalsiumpitoisuutta miehiä enemmän ja miehet taas syövät juustoa naisia enemmän tottumuksesta.

Sujauta sämpylän väliin

Maistuisiko pieni välipala? Höylää tuoreen sämpylän väliin Pirkka Parhaat kartanojuustoa. Kannattaa kokeilla myös Pirkka Parhaat saariston kermajuustoa tai aromikasta Pirkka leppäsavujuustoa.

Nämä ja yli 2000 muuta Pirkka-tuotetta saat vain K-ruokakaupoista. Tiesitkö, että Pirkka-tuotteilla on tyytyväisyystakuu?

Lähde: Maitotuotteiden käyttö 2013 -tutkimus, Suomen Gallup Elintarviketieto Oy