Oregano sopii muuallekin kuin pizzaan

Oregano sopii muuallekin kuin pizzaan

Päivitetty 18.1.2023

Erittäin hienoaromisen oreganon maussa on vivahdus timjamia ja meiramia. Oregano, toiselta nimeltään mäkimeirami, sekoitetaan usein meiramiin, joka on ulkonäöltään hieman oreganoa vaatimattomampi, mutta maultaan voimakkaampi. Hyödynnä yrttiä ruoanlaitossa tomaatin, munakoison ja karitsen kanssa.

Nappaa kaupasta se tuore oregano, jossa on terveen näköiset, tuoreet vihreät lehdet, joissa ei ole ruskeita laikkuja.

Miltä oregano maistuu?

Oreganolla on villi aromi ja karkeampi, aavistuksen timjaminen, maku. Se on läheistä sukua meiramille. Oregano on mahtava yrtti makunsa lisäksi siksi, että siinä on paljon antioksidantteja, jotka parantavat kehon vastustuskykyä.

Mikä osa oreganosta käytetään?

Poista lehdet varresta ja käytä tarpeen mukaan kokonaisina tai hienonnettuna. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää ruoassa oreganoa varsineen. Oregano lisätään yleensä vasta kypsennyksen lopussa, jotta se säilyttää makunsa.

Oreganon korvaavia vaihtoehtoja ovat meirami ja timjami.

Mihin laittaa oreganoa?

Oregano on kaikille tuttu pizzan mauste. Oreganoa käytetään erityisesti italialaisessa, kreikkalaisessa ja meksikolaisessa keittiössä. Se onkin erinomainen pasta- ja tomaattiruoissa, ja myös erilaisissa liha-, kala- ja kanaruoissa sekä niiden kastikkeissa. Kalaruoista oregano hurmaa erityisesti silakkaruoissa ja makaronilaatikko saa astetta täyteläisemmän aromin oreganon avustuksella. Kokeile oreganoa myös kasvisruokien, kuten salaattien, papu-, juusto- ja munakoisoruokien mausteena.

Capricciosa 2022 (680 x 298) Kuvassa: Capricciosa

Osta oreganot näppärästi verkkokaupasta

DeliVerde oreganoruukku - kuva

DeliVerde oreganoruukku

Katso lisää ›

Pirkka oregano 6g - kuva

Pirkka oregano 6g

Katso lisää ›

K-Menu Oregano 60g - kuva

K-Menu Oregano 60g

Katso lisää ›

Pirkka Luomu oregano 10g - kuva

Pirkka Luomu oregano 10g

Katso lisää ›