10 tapaa käyttää tahnoja ruoanlaitossa
Päivitetty 19.9.2019Pyöriikö jääkaapin perukoilla puoli purkkia Urtekramin luomupestoa, maapähkinävoita tai tahinia, etkä oikein tiedä mihin uusiin ruokiin niitä käyttäisit?
Katso alta 10 maukasta ideaa minne voit sujauttaa näitä herkullisia tahnoja!
1.
Sekoita nopea salaatinkastike lisäämällä tilkka haluamaasi nestettä tai kermaviiliä tahnan joukkoon, lisää nestettä pikkuhiljaa tahnan joukkoon niin saat juuri haluamasi koostumuksen kastikkeelle.
2.
Käytä osana itse tehtyä dippikastiketta tai dippinä sellaisenaan.
3.
Tahini on hummuksen yksi kulmakivistä. Soseuta kikherneistä, tahinista ja mausteista pehmeä hummus.
4.
Tahini ja pesto toimivat maukkaana levitteenä leivän päällä voin sijaan ja maapähkinävoi-hilloleipä on taattu hitti.
5.
Kokeile keitetyn pastan joukkoon hummusta, tahinia tai maapähkinävoita.
6.
Lisää kasvissosekeittojen joukkoon tuomaan uutta makua ja pehmeyttä.
7.
Maapähkinävoi ja tahini sopivat loistavasti smoothieisiin.
8.
Mausta suolaisia piirakoita ja sämpylätaikinaa tahnoilla.
9.
Tahini ja maapähkinävoi antavat makeaan cookie- tai brownie-taikinaan kivan twistin.
10.
Sekoita kaakaon joukkoon hieman maapähkinävoita.
Mitä näistä vinkeistä aiot ensimmäisenä kokeilla?