Näin paistat täydelliset munkit

Näin paistat täydelliset munkit

Rapeakuorisiksi paistetut, sokeroidut munkit hurmaavat niin maullaan kuin ulkomuodollaankin. Tiedätkö, miten täydelliset munkit paistetaan? Kätevän kuvaohjeen avulla valmistat itse herkulliset munkit vapuksi tai kahvihetken herkuksi!

1. Valmista munkkitaikina ja anna sen kohota liinan alla noin 30 minuuttia, tai käytä valmista pullataikinaa. Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tanko. Jaa taikina 20 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota vielä hyvin liinalla peitettynä.

Munkin paisto vaihe 1

2. Kuumenna öljy 180 asteeseen valurautapadassa. Padan viereen on hyvä varata kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan, jolloin rasvapalo sammutetaan tukahduttamalla. Tarkista, ettei liesituuletin ole munkkeja paistaessa päällä! Öljy on sopivan kuumaa, kun pala vaaleaa leipää ruskistuu kauniisti minuutissa.

Munkin paisto vaihe 2

3. Laske munkki öljyyn reikäkauhalla kohonnut puoli alaspäin. Kypsennä 2–3 munkkia kerrallaan niin, että niillä on tilaa kellua öljyssä vapaasti.

Munkin paisto vaihe 3

4. Kypsennä noin 2 minuuttia kumpaakin puolta ja käännä, kun pinta on ruskea.

Munkin paisto vaihe 4

5. Nosta munkit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Lisää seuraavat munkit paistumaan öljyyn.

Munkin paisto vaihe 5

6. Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä.

Munkin paisto vaihe 6

7. Jos haluat, voit täyttää munkit hillolla. Laita hillo pursotinpussiin, jossa on kapea ja terävä tylla eli suutinkappale.

Munkin paisto vaihe 7

8. Paina tylla munkin keskelle ja pursota pieni määrä hilloa jokaiseen munkkiin täytteeksi.

Munkin paisto vaihe 8

Hävitä paistoöljy oikein

Kun paistoöljy on jäähtynyt kunnolla, hävitä se oikein. Alle litran öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä pitää hävittää suljetussa astiassa sekajätteen joukossa. Muistathan, ettei käytettyä öljyä saa missään tilanteessa kaataa viemäriin!

Raaka-aineet munkkien valmistukseen kätevästi myös verkkokaupasta!