Vapun parhaat munkit

Vapun parhaat munkit

Vappuna herkutellaan perinteisesti munkeilla! Mutta onko sinun suosikkimunkkisi klassiset munkkirinkelit, herkulliset hillomunkit vai sokerikuorrutteiset munkit? Kokeile myös ihanan maukkaita donitseja tai espanjalaisia kanelisia munkkitankoja eli churroja!

Munkit hillolla vai ilman?

Itse tehdyt vastapaistetut munkit ovat vapun paras jälkkäri. Toinen tykkää täyttää munkit hillolla tai kreemillä, toinen syö munkkinsa mieluiten ilman täytteitä. Oikeasta hillostakin voi olla montaa mieltä; mansikkaa vai vadelmaa? Selkeiden vaihekuvien avulla hillomunkkien taikominen onnistuu kokemattomaltakin munkkileipurilta!

Jos munkkihammasta jo kolottaa etkä jaksaisi kohotella taikinaa, tee munkkeja valmiista pakastepullista! Nopeat munkit ovat sulatuksen jälkeen pöydässä alle puolessa tunnissa.

Munkkirinkelit (680x300) Kuvassa: Munkkirinkelit

Munkkien kuorruttaminen

Vappu on värien juhlaa, ja vappumunkitkin kuorrutetaan värikkäästi. Tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä syntyy helppo kuorrute. Makutomusokeria käyttämällä saat kuorrutteeseen myös erilaisia makuja. Mokkakuorrute syntyy kahvista ja tomusokerista.

Donitsit ja churrot eli munkkitangot

Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit. Jos rasvassa paistaminen jännittää tai haluat hitusen terveellisemmän donitsivaihtoehdon, unohda uppopaistaminen ja tee donitsit donitsipellillä.

Espanjalaisen tuulahduksen vapun juhlintaan tuovat churrot eli espanjalaiset munkkitangot, jotka kuorrutetaan kanelilla ja sokerilla. Ne maistuvat mahtavilla sellaisenaankin, mutta aidoin Espanja-fiilis syntyy, kun dippailet churrot paksuun suklaakastikkeeseen.

Churros 2022 kuvitus Kuvassa: Churros