Vapun parhaat munkit

Vapun parhaat munkit

Munkit, hillomunkit, kuorrutetut munkit, munkkirinkelit, donitsit vai espanjalainen versio vappuherkusta eli churrot. Mikä on oma suosikkisi?

Munkit hillolla vai ilman?

Itse tehdyt vastapaistetut munkit ovat vapun paras jälkkäri. Toinen tykkää täyttää munkit hillolla tai kreemillä, toinen syö munkkinsa mieluiten ilman täytteitä. Oikeasta hillostakin voi olla montaa mieltä; mansikkaa vai vadelmaa? Selkeiden vaihekuvien avulla hillomunkkien taikominen onnistuu kokemattomaltakin munkkileipurilta!

Jos munkkihammasta jo kolottaa etkä jaksaisi kohotella taikinaa, kokeile pikamunkkeja! Nopeat leivinjauheella kohotettavat munkit ovat pöydässä alle puolessa tunnissa.

Munkkien kuorruttaminen

Vappu on värien juhlaa, ja vappumunkitkin on ihana kuorruttaa värikkäästi! Tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä syntyy helppo kuorrute, ja makutomusokeria käyttämällä saat kuorrutteeseen myös erilaisia makuja. Mokkakuorrute syntyy kahvista ja tomusokerista.

Vegaaniset munkit

Munkit onnistuvat helposti myös vegaanisina! Valmista vegaaninen pullataikina, paista ne öljyssä ja vegaaniset munkkiherkut ovat valmiita!

Gluteenittomat munkit

Tiesitkö, että valmiista gluteenittomasta pullataikinasta syntyvät ihanat munkit? Pirkka gluteeniton pullataikina on testatusti toimiva myös munkkitaikinaksi, nam!

Donitsit

Donitsit kohotetaan leivinjauheella, joten ne on hieman nopeampi valmistaa kuin hiivataikinaan leivotut munkkirinkelit. Jos rasvassa paistaminen jännittää tai haluat hitusen terveellisemmän donitsivaihtoehdon, unohda uppopaistaminen ja tee donitsit donitsipellillä!

Churros eli munkkitangot

Espanjalaisen tuulahduksen vapun juhlintaan tuocvat churrot eli espanjalaiset munkkitangot, jotka kuorrutetaan kanelilla ja sokerilla., Ne maistuvat mahtavilla sellaisenaankin, mutta aidoin Espanja-fiilis syntyy, kun dippailet churrot paksuun suklaakastikkeeseen!