Vappu lasten kanssa - reseptit ja ohjelmanumerot

Vappu lasten kanssa - reseptit ja ohjelmanumerot

Vietätkö vapun lasten kanssa? Vappu on perheen pienimmille hauska juhla: siihen kuuluvat suuret foliopallot, iloisen väriset serpentiinit ja monet herkut aina itse tehdyistä munkeista perunasalaattiin.

Vappuherkut lapsille

Yhdessä tekeminen on hauskaa puuhaa, joten ota lapset mukaan vappumenun suunnitteluun: nautitteko monelaista makeaa munkista tippaleipiin vai maistuisiko ennemmin hauskat vappuhodarit perunasalaatin kera? 

Vappuherkut voi valmistella yhdessä lasten kanssa. Munkkien paisto kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi, mutta paiston jälkeen jäähtyneiden munkkien sokerointi tai suklaakuorrutettujen donitsien koristelu onnistuu perheen pienimmiltäkin - ehkä jopa aikuisia paremmin!

Siman valmistumista on myös kutkuttavaa seurata lasten kanssa. Monessako päivässä pullotettu juoma mahtaa valmistua?

Lapset pääsevät mukaan apureiksi piknikeväiden valmistelussa. Esimerkiksi antipastovartaat ja hedelmävartaat ovat hauskoja piknikherkkuja. Pilko itse ainekset valmiiksi ja anna vartaiden kokoaminen lasten tehtäväksi. 

Ohjelmanumerot

Vappuhulinat ilmapalloineen, naamiaisasuineen ja kulkueineen ovat lapsille jännittäviä ohjelmanumeroita. Askarrelkaa yhdessä lapsille hauskat naamarit, niin perheen pienimmätkin pääsevät vapputunnelmaan.

Jos lähdet vappupäivän puistopiknikille lasten kanssa, mieti miten myös heidät saa viihtymään parhaiten. Anna lapsille pieniä tehtäviä: kertakäyttöastioiden kattaminen piknikviltille ja serviettien taittelu onnistuvat isommilta lapsilta hienosti. Värikkäät kertakäyttöastiat ja hauskat paperipillit ovat vappukattauksen varmoja hittejä. 

Kolealla sadessäällä on helpompi levittää piknikviltti keskelle olohuoneen lattiaa kuin puistoon. Koristelkaa koti serpentiinillä sekä ilmapalloilla, ja nostakaa tyynyjä viltin päälle pehmusteeksi. Pinkik onnistuu mainiosti myös sisätiloissa!