Vappu lasten kanssa

Vappu lasten kanssa

Vietätkö vappua lasten kanssa? Vappu on perheen pienimmille hauska juhla: siihen kuuluvat suuret foliopallot, iloisen väriset serpentiinit ja monet herkut aina itse tehdyistä munkeista perunasalaattiin.

Vappuherkut lapsille

Vapun vietto lasten kanssa alkaa siman valmistuksesta, joka on lapsista erityisen kutkuttavaa seurattavaa. Monessako päivässä pullotettu juoma mahtaa valmistua ja rusinat pulpahtavat pintaan?

Vappuherkut voi valmistella yhdessä lasten kanssa. Munkkien paisto kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi, mutta paiston jälkeen jäähtyneiden munkkien sokerointi tai suklaakuorrutettujen donitsien koristelu onnistuu perheen pienimmiltäkin - ehkä jopa aikuisia paremmin!

Yhdessä tekeminen on hauskaa puuhaa, joten ota lapset mukaan vappumenun suunnitteluun! Napatkaa menuun lapsillekin sopivat suosikkinne:

Piknikille:

Suolaista:

Makeaa:

Lapset pääsevät mukaan apureiksi piknikeväiden valmistelussa. Erityisesti erilaiset vartaat ovat hauskoja piknikherkkuja. Pilko itse ainekset valmiiksi ja anna vartaiden kokoaminen lasten tehtäväksi. 

Ohjelmanumerot

Vappuhulinat ilmapalloineen, naamiaisasuineen ja kulkueineen ovat lapsille jännittäviä ohjelmanumeroita! Askarrelkaa yhdessä lapsille hauskat eläinnaamarit, niin perheen pienimmätkin pääsevät vapputunnelmaan.

Jos lähdet vappupäivän puistopiknikille lasten kanssa, mieti miten myös heidät saa viihtymään parhaiten. Anna lapsille pieniä tehtäviä: kertakäyttöastioiden kattaminen piknikviltille ja serviettien taittelu onnistuvat isommilta lapsilta hienosti. Värikkäät kertakäyttöastiat ja hauskat paperipillit ovat vappukattauksen varmoja hittejä. 

Vappujuhlat kruunaa upea donitsiseinä, joka hurmaa niin isommat kuin pienemmätkin juhlavieraat. Täältä löydät helpot ohjeen kevään näyttävimmän juhlakalusteen valmistukseen!

Donitsiseinä kuvitus