Lasten vappu - tekemistä ja herkkuja lapsille

Lasten vappu - tekemistä ja herkkuja lapsille

Vietätkö vappua lasten kanssa? Vappu on lapsille hauska juhla: siihen kuuluvat iloiset vappuleikit, ilmapallot ja värikkäät serpentiinit. Vappuohjelmaa lapsille on helppo keksiä yhdessä kokkaamisen ympärille. Vapun kruunaa herkullinen lasten vappumenu, josta löytyy tietysti yhdessä tehdyt herkut perunasalaatista munkkeihin.

Perinteiset vappuherkut onnistuu yhdessä tehden

Yhdessä tekeminen on hauskaa puuhaa, joten ota lapset mukaan vappumenun suunnitteluun ja kokkailuun! Vapun vietto lasten kanssa alkaa siman valmistuksesta, joka on lapsista erityisen kutkuttavaa seurattavaa. Monessako päivässä pullotettu juoma mahtaa valmistua ja rusinat pulpahtavat pintaan?

Munkkien paisto kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi, mutta paiston jälkeen jäähtyneiden munkkien sokerointi tai suklaakuorrutettujen donitsien koristelu onnistuu perheen pienimmiltäkin - ehkä jopa aikuisia paremmin!

Helpot suolakinuskimunkit 2023 (680 x 298) Kuvassa: Helpot suolakinuskimunkit

Anna pienen piknik-vastaavan yllättää

Onko tiedossa koko perheen vappupiknik? Lapsilla riittää mukavaa puuhaa piknikeväiden valmistelussa. Kasatkaa herkkukoriin piknik-eväät yhdessä ja anna lapsen tehdä joku herkku kokonaan ihan itse!

Erityisesti erilaiset vartaat ovat hauskoja piknikherkkuja koota. Laita vaan ainekset valmiiksi ja anna vartaiden kokoaminen lasten erikoistehtäväksi. Saatat yllättyä, kuinka upeita niistä tulikaan!

Vaahtokarkkitikut 2022 (680 x 298) Kuvassa: Vaahtokarkkitikut

Varaa vappupiknikille puuhaa lapsille

Jos lähdet vappupäivän puistopiknikille lasten kanssa, mieti miten myös heidät saa viihtymään parhaiten.

Hauskat vappuhatut: Hatut tekevät juhlan! Lapsen itse askartelema vappuhattu tuo vapun juhlimisen aivan uudelle tasolle.

Piknik-vastaavan tehtävät: Anna lapsille pieniä tehtäviä! Kertakäyttöastioiden kattaminen piknikviltille ja serviettien taittelu onnistuvat isommilta lapsilta hienosti. Värikkäät kertakäyttöastiat ja hauskat paperipillit ovat vappukattauksen varmoja hittejä.

Loihdi helposti suolaista syötävää lasten vappujuhliin

Perinteiset vapun tarjottavat maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Perunasalaatin ja nakkien lisäksi nosta pöytään jokin näyttävä suolainen naposteltava. Kurkkusushivene tai kurkkukrokotiili sopii siihen tarkoitukseen mainiosti!

Kaikista helpoiten pääset, kun hyödynnät osana vappupöytää valmiita herkkuja. Nappaa ostoslistalle tuotteet tästä.

Kurkkusushivene (680x300) Kuvassa: Kurkkusushivene

Nappaa vappujuhlien hauskimmat ohjelmanumerot

Vappuhulinat ilmapalloineen, naamiaisasuineen ja kulkueineen ovat lapsille jännittäviä ohjelmanumeroita! Katso 2023 vappupallojen valikoima tästä.

Eläinnaamarit: Askarrelkaa yhdessä lapsille hauskat eläinnaamarit, niin perheen pienimmätkin pääsevät vapputunnelmaan.

Donitsiseinä: Vappujuhlat kruunaa upea donitsiseinä, joka hurmaa niin isommat kuin pienemmätkin juhlavieraat. Donitsiseinä on taatusti kevään hienoin juhlakoriste!