Vappu lasten kanssa cover

Lasten vappu - tekemistä ja herkkuja lapsille

Päivitetty 1.4.2024

Vietätkö vappua lasten kanssa? Vappu on lapsille hauska juhla: siihen kuuluvat iloiset vappuleikit, ilmapallot ja värikkäät serpentiinit. Ja kenties vappupiknik! Vappuohjelmaa lapsille on helppo keksiä yhdessä kokkaamisen ympärille. Vapun kruunaa herkullinen lasten vappumenu, josta löytyy tietysti yhdessä tehdyt herkut perunasalaatista munkkeihin.

Perinteiset vappuherkut onnistuu yhdessä tehden

Yhdessä tekeminen on hauskaa puuhaa, joten ota lapset mukaan vappumenun suunnitteluun ja kokkailuun! Vapun vietto lasten kanssa alkaa siman valmistuksesta, joka on lapsista erityisen kutkuttavaa seurattavaa. Munkkien paisto kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi, mutta paiston jälkeen jäähtyneiden munkkien sokerointi onnistuu perheen pienimmiltäkin!

Anna pienen piknik-vastaavan yllättää

Onko tiedossa koko perheen vappupiknik? Lapsilla riittää mukavaa puuhaa piknikeväiden valmistelussa. Erityisesti erilaiset vartaat ovat hauskoja piknikherkkuja koota. Laita vaan ainekset valmiiksi ja anna vartaiden kokoaminen lasten erikoistehtäväksi!

Loihdi helposti suolaista syötävää lasten vappujuhliin

Perinteiset vapun tarjottavat maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Perunasalaatin ja nakkien lisäksi nosta pöytään jokin näyttävä suolainen naposteltava. Kurkkusushivene tai kurkkukrokotiili sopii siihen tarkoitukseen mainiosti! Kaikista helpoiten pääset, kun hyödynnät osana vappupöytää valmiita herkkuja.

Varaa vappupiknikille puuhaa lapsille

Vappuhulinat ilmapalloineen, naamiaisasuineen ja kulkueineen ovat lapsille jännittäviä ohjelmanumeroita! Katso 2023 vappupallojen valikoima. Jos lähdet vappupäivän puistopiknikille lasten kanssa, mieti miten myös heidät saa viihtymään parhaiten.

Hauskat vappuhatut: Hatut tekevät juhlan! Lapsen itse askartelema vappuhattu tuo vapun juhlimisen aivan uudelle tasolle.

Piknik-vastaavan tehtävät: Anna lapsille pieniä tehtäviä! Kertakäyttöastioiden kattaminen piknikviltille ja serviettien taittelu onnistuvat isommilta lapsilta hienosti. Värikkäät kertakäyttöastiat ja hauskat paperipillit ovat vappukattauksen varmoja hittejä.

Herkut vappuun K-kaupasta

Lisää inspiraatiota vapun juhlapöytään