• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileria ja vihanneswokkia

Broileria ja vihanneswokkia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 86,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Vihannesvokki

    • 1-2porkkanaa
    • 1pieni (250 g)kesäkurpitsa
    • 1keltainen paprika
    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 2-3kevätsipulia
    • 1/2tlk(425 g)minimaisseja
    • tuoretta inkivääriä
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 100gsokeriherneen palkoja
    • 2-3rklsoijakastiketta
    • 2rklPirkka balsamiviinietikkaa
    • n. 1/2dlsäilykepersikoiden lientä
    • 1/2rklPirkka perunajauhoja
    • 1/2dlvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kypsennä broilerit vuoassaan pakkauksen ohjeen mukaan eli 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise herkkusienet ja hienonna kevätsipulit. Leikkaa maissit vinottain kahtia ja valutetut persikanpuolikkaat lohkoiksi.
  3. Kiehauta hienonnettu inkivääri pannussa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanat, maissit ja puhdistetut, kokonaiset sokeriherneen palot. Hauduta hetki kannen alla ja lisää loput vihannekset: kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet. Mausta soijakastikkeella, balsamiviinietikalla ja säilykehedelmien liemellä. Hauduta vihanneksia kannen alla vielä noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää vihannesten joukkoon. Lisää pannuun myös kevätsipuli ja persikkalohkot. Anna kiehahtaa. Tarjoa vihannesvokki broilereiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sokeriherneen palot voit korvata (pakaste)herneillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,4 kcal361 kJ
  • Proteiinia1,27 g
  • Hiilihydraatteja6,21 g
  • Rasvaa1,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille