• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin omena-manchegojuustosalaatti

Hieman happamat kotimaiset punakuoriset syysomenat paahtuvat makeiksi uunissa ja sopivat salaattiin suolaisen juuston kaveriksi.
Lämmin omena-manchegojuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 590 kcal / annos (345g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat ja viipaloi ne kuorineen. Poista siemenet. Pyörätä omenaviipaleet pienessä määrässä öljyä ja levitä leivinpaperin päälle. Paista omenaviipaleita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori punasipulit ja lohko ne. Irrota sipulikerrokset toisistaan ja kuullota pannulla voissa pehmeiksi. Paahda pähkinät pannulla ja höylää juustosta lastuja. Pese ja kuivaa salaatit.
  3. Revi salaatit tarjoiluastiaan. Mausta salaatinlehdet öljyllä, suolalla ja pippurilla. Nosta päälle omenaviipaleet, sipulilohkot sekä manchegojuustolastut. Lisää lopuksi paahdetut pähkinät ja valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 590 kcal2 450 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • juustorotta15.3.2016

    hyvä salaatti,vaikka vähän sävelsin sitä..omenat oli granny smithjä,pähkinäs.vaihtui cashewpähkinään ja suolaheinän jätin pois