Massaman curry
Thaimaalaisessa massaman curryssä yhdistyvät makumaailmat myös Intiasta ja Malesiasta. Tämän miedon mausteisen curryn ytimessä on peruna, joka hautuu kastikkeessa pehmeäksi. Noin 4,30€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gnaudan entrecôtea tai
- 1rs(400 g)naudan paistisuikaleita, maustamaton
- 3rklMassaman currytahnaa (SpiceUp)
- 3rklrypsiöljyä
- 6-7(600 g)perunaa (vihreä pussi)
- 2(80g)banaanisalottisipulia
- 1ps(150 g)Pirkka sugar snaps salaattiherneitä
- 1tlk(250 ml)Pirkka Parhaat kookoskermaa
- 2-3dlvettä
- 1kanelitanko
- 1rkltamarinditahnaa (SpiceUp)
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Kuutioi tai suikaloi liha. Sekoita pihvin joukkoon kulhossa currytahna (1 rkl) ja öljy (1 rkl). Anna maustua sen aikaa kun käsittelet muut ainekset. Jos käytät valmiita suikaleita, sekoita ne suoraan currytahnan ja öljyn joukkoon.
- Pese ja kuutioi perunat. Kuori sipulit ja viipaloi ne. Huuhdo salaattiherneet ja leikkaa isoimmat palot puoliksi.
- Paahda maapähkinät wokissa kauniin ruskeiksi ja siirrä sivuun.
- Kuumenna öljy (1 rkl) wokissa ja ruskista siinä liha nopeasti. Siirrä sivuun.
- Laita wokkiin loput currytahnasta (2 rkl) ja öljystä (1 rkl). Kuumenna, ja lisää perunat sekä sipulit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää kookoskerma ja huuhtele tölkki 2 dl:lla vettä, lisää vesi wokkiin. Lisää myös kanelitanko ja kalakastike. Anna curryn hiljalleen poreilla ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Lisää vettä tarvittaessa, curry saa olla paksuhkoa.
- Sekoita lopuksi joukkoon liha, salaattiherneet ja tamarindi. Kuumenna vielä muutama minuutti ja ripottele päälle maapähkinät. Tarjoa curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit myös käyttää tofua lihan tilalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi