10 uutta ideaa tacoille & tortilloille

10 uutta ideaa tacoille & tortilloille

Kuuluvatko tortillat ja tacot perheenne suosikkeihin, mutta perinteiset jauheliha- ja kanatäytteet kyllästyttävät? Saat vaihtelua niin täytteisiin kuin koko ruokalajiinkin, kun otat testiin nämä vinkit!

1. Taitellut tortillat

TikTokissa villineen tortillaidean juju on hauska taittelutekniikka. Neljä lohkoa täytetään kukin omalla täytteellään ja taitellaan pällekkäin. Näin tortillat on helppo paistaa ja syödä!

Taitellut tortillat 2021 kuvitus

2. Kukkakaalitacot

Helpoissa kukkakaalitacoissa maistuvat savupaprikalla maustetut paahdetut kukkakaalit, punakaali ja salsa verde. Reilu loraus limetinmehua kruunaa maut!

Kukkakaalitacot 2021 kubitus

3. Helpot kalatacot

Helppojen kalatacojen täytteeksi tulee fajitamaustettua pakastefilettä, joka revitään haarukalla "nyhtökalaksi".

Helpot kalatacot 2021 kuvitus

4. Jauheliha-tortillapizza

Tortillasta voit tehdä myös pizzan! Helppo ja nopea jauheliha-tortillapizza sopii kiireisen arkiruoaksi.

Jauheliha-tortillapizza 2021 kuvitus

5. Itsetehdyt tortillat

Oletko koskaan tehnyt tortilloja itse? Maukkaat tortillat valmistat durum-vehnäjauhoista ja maissijauhoista. Paista pannulla ja täytä makusi mukaan!

Itsetehdyt tortillat

6. Enchilladas

Kääräise tortilla rullille! Jauheliha-enchilladat ovat jauhelihakastikkeella täytettyjä ja juustolla kuorrutettuja tortillarullia. Jos jauheliha ei maistu, kokeile suosikkitäytettäsi sen tilalla.

Enchilladas

7. Vuohenjuusto-kanawrapit

Vuohenjuusto ja kana ovat klassinen suosikkiyhdistelmä, ja mansikat sopivat varsinkin kesällä niiden pariksi täydellisesti. Wrapit on helppo kääräistä myös rullarieskasta!

Vuohenjuusto-kanawrapit

8. Quesadillat

Aito meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka täytetään juustolla ja muilla täytteillä, taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan rapeaksi. Kokeile täytteenä jauhelihaa, kasviksia tai broileria.

Quesadillat

9. Kesäkurpitsatacot

Pehmeät tacokuoret syntyvät nyt hauskasti kesäkurpitsasta! Nopean ja herkullisen täytteen saat valmiista uunibataattilohkoista.

Kesäkurpitsatacot

10. Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Maustatko aina tortilla-kanat samalla mausteseoksella? Hurahda seuraavan kerran aitoihin meksikolaisiin makuihin ja mausta kana yllättävästi tummalla suklaalla, chilillä, tomaatilla ja kanelilla! Kuulostaa oudolta, mutta tykästyt taatusti.

Chocolate mole