1. Salaattitacot
Täytä salaattitacot vaihteeksi paahdetuilla kikherneillä ja kukkakaalilla. Kermainen avokadojogurtti viimeistelee makuelämyksen. Resepti on gluteeniton!
2. Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana
Maustatko aina tortilla-kanat samalla mausteseoksella? Hurahda seuraavan kerran aitoihin meksikolaisiin makuihin ja mausta kana yllättävästi tummalla suklaalla, chilillä, tomaatilla ja kanelilla! Kuulostaa oudolta, mutta tykästyt taatusti.
3. Itsetehdyt tortillat
Oletko koskaan tehnyt tortilloja itse? Maukkaat tortillat valmistat durum-vehnäjauhoista ja maissijauhoista. Paista pannulla ja täytä makusi mukaan!
4. Enchilladas
Kääräise tortilla rullille! Jauheliha-enchilladat ovat jauhelihakastikkeella täytettyjä ja juustolla kuorrutettuja tortillarullia. Jos jauheliha ei maistu, kokeile suosikkitäytettäsi sen tilalla.
5. Kalapuikkotacot
Jos lohitacot tuntuvat liian työläiltä, käytä kalatäytteenä vanhoja tuttuja kalapuikkoja! Nämä herkut maistuvat nirsoimmallekin lapsiruokailijalle.
6. Vuohenjuusto-kanawrapit
Vuohenjuusto ja kana ovat klassinen suosikkiyhdistelmä, ja mansikat sopivat varsinkin kesällä niiden pariksi täydellisesti. Wrapit on helppo kääräistä myös rullarieskasta!
7. Quesadillat
Aito meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka täytetään juustolla ja muilla täytteillä, taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan rapeaksi. Kokeile täytteenä jauhelihaa, kasviksia tai broileria.
8. Huevos rancheros
Huevos Rancheros on suosittu meksikolainen aamiais- tai brunssiruoka, mutta maistuu kyllä mihin aikaan päivästä tahansa. Jos haluat ruoasta tuhdimman, paista täytteeksi lisäksi chorizoa!
9. Kesäkurpitsatacot
Pehmeät tacokuoret syntyvät nyt hauskasti kesäkurpitsasta! Nopean ja herkullisen täytteen saat valmiista uunibataattilohkoista.
10. Härkis-tacot
Jauhelihan voi joskus vaihtaa kasvisvaihtoehtoon, vaikka ei vegaani olisikaan. Vegaaniset tacot täytetään proteiinipitoisella härkäpapuvalmisteella, joka maustetaan barbequekastikkeella.