10 uutta ideaa tacoille & tortilloille

10 uutta ideaa tacoille & tortilloille

Päivitetty 1.8.2023

Kuuluvatko tortillat ja tacot perheenne suosikkeihin, mutta perinteiset jauheliha- ja kanatäytteet kyllästyttävät? Saat vaihtelua niin täytteisiin kuin koko ruokalajiinkin, kun otat testiin nämä vinkit!

1. Uunitacot

Tacot valmistuvat näppärästi myös uunissa! Täytä tortillaletut haluamallasi täytteillä, kuten kanalla, maissilla sekä juustolla, ja taita tortillat puoliksi. Paista täytetyt tortillaletut uunissa rapeiksi ja nauti raikkaan korianteridipin kera!

Uunitacot (680x300)

2. Taitellut tortillat

TikTokissa villineen tortillaidean juju on hauska taittelutekniikka. Neljä lohkoa täytetään kukin omalla täytteellään ja taitellaan pällekkäin. Näin tortillat on helppo paistaa ja syödä!

Taitellut tortillat 680x300

3. Kukkakaalitacot

Helpoissa kukkakaalitacoissa maistuvat savupaprikalla maustetut paahdetut kukkakaalit, punakaali ja salsa verde. Reilu loraus limetinmehua kruunaa maut!

kukkakaalitacot-680x300

4. Lohitacot

Värikkäissä lohitacoissa maistuu ihana yhdistelmä mausteisesta lohesta sekä raikkaasta mango-juustosalsasta. Viimeistele herkkutacot chilillä ja korianterilla!

Lohitacot (680x300)

5. Jauheliha-tortillapizza

Tortillasta voit tehdä myös pizzan! Helppo ja nopea jauheliha-tortillapizza sopii kiireisen arkiruoaksi.

Jauheliha-tortillapizza (680x300)

6. Tortillaburger eli smash burger tacos

Tortillan ja burgerin yhdistelmä eli smash burger taco on herkullisen nerokas! Paista tortillalettua jauhelihan kanssa pannulla, lisää tortillan väliin muut hampurilaisista tutut täytteet, taittele ja nauti!

Tortillaburger eli smash burger tacos 2023 (680x300)

7. Raputostadat

Rapeat raputostadat täytetään limetillä raikastetulla avokadotahnalla ja maustetuilla jättikatkaravuilla. Lisää tostadalle avokado sekä katkaravut ja viimeistele tulisella salsalla ja juustomaisella fresco-kastikkeella.

Raputostadat 680x300

8. Quesadillat

Aito meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka täytetään juustolla ja muilla täytteillä, taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan pannulla rapeaksi. Kokeile täytteenä jauhelihaa, kasviksia tai kanaa.

Kanaquesadillat (680x300)

9. Taquitot

Taquitot eli pienet tacot ovat pieniksi rulliksi käärittyjä tortillalettuja, jotka paistetaan pannulla ihanan rapeiksi. Täytä taquitot herkullisella maustetulla delikauraseoksella ja rakenna somille pikkutacoille peti salaatista!

Taquitot 2021 (680x300)

10. Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Maustatko aina tortillan kanat samalla mausteseoksella? Hurahda seuraavan kerran aitoihin meksikolaisiin makuihin ja mausta kana yllättävästi tummalla suklaalla, chilillä, tomaatilla ja kanelilla! Täyte voi kuulostaa erikoiselta, mutta tykästyt taatusti.

Chocolate mole

Ainekset texmex-herkkuihin kätevästi myös verkkokaupasta!