Arki
Italialaisen pizzan salaisuus

Italialaisen pizzan salaisuus

Italialaisen pizzan salaisuus on rapea pohja ja huolella valitut täytteet. Jos haluat pizzaan aidon italialaisen maun, älä käytä liikaa täytteitä.

Pizzapohjaa leipoessasi suosi durumvehnäjauhoja. Durumvehnäjauhoilla leivottu pizzapohja on helpompi leipoa, koska se ei ole niin venyvää kuin tavallisilla vehnäjauhoilla tehty. Paista tomaattikastikkeella ja juustoraasteella täytetty pizza ja täytä paiston jälkeen lisää tuoreilla täytteillä.

Tuoreet yrtit kuten rucola, basilika ja oregano kuuman pizzan päällä antavat maukkaan lisäsäväyksen. Nosta pöytään myös kuivattua oreganoa, jota jokainen voi annostella oman pizzansa päälle. Trendikästä on myös maustaa pizza maustekastikkeella paiston jälkeen. Kokeile sitruunapestoa, balsamicokastiketta, valkosipuli- tai sinappimajoneesia. 

Pieni pizzasanasto

Bolognese

Bolognese on pizza bolognalaiseen tapaan. Pizza on päällystetty tomaattikastikkeella, jauhelihalla ja mozzarellajuustolla.

Calzone

Calzone on puolikuun muotoinen pizza, jossa pohjataikina on käännetty täytteen päälle. Täytä calzone perinteiseen tapaan tomaattikastikkeella, mozzarellajuustolla ja kinkulla. Kuoren sisällä täyte pysyy paistamisen aikana mehevänä.

Frutti di mare

Frutti di mare on meren antimilla täytetty pizza. Käytä makusi mukaan tonnikalaa, katkarapuja ja simpukoita. Levitä ensin pohjalle tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta. Mausta halutessasi pizza valkosipulimurskalla ennen paistamista.

Margherita

Margherita on pizzaklassikko. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja mozzarellajuustoraastetta tai -viipaleita. Tuoretta makua saat lisäämällä pohjalle tomaattiviipaleita. Mausta pizza paistamisen jälkeen tuoreilla basilikan lehdillä.

Americana

Americana-pizzassa on tomaattikastikkeen ja mozzarellan lisäksi usein kinkkua ja ananasta. Pizzasta on erilaisia versioita ja täytteessä voi olla myös sinihomejuustoa.

Quattro staggioni

Quattro staggioni tarkoittaa neljää vuodenaikaa, joiden mukaisesti pizzassa on yleensä neljä sektoria. Tyypillisimpiä täytteitä ovat herkkusienet, oliivit, artisokansydämet ja kinkku, joskus täytteenä on myös paprikaa ja katkarapuja.

Francescana

Francescana-pizzassa on tomaattikastikkeen ja mozzarellan lisäksi herkkusieniä ja kinkkua. Viimeistele pizza halutessasi tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Pizza al Formaggio

Pizza al Formaggio -pizzassa on eri juustolajeja, esimerkiksi mozzarellaa, parmesaania, gorgonzolaa, pecorinoa tai jotain muuta juustoa.