Leipä on lyömätön välipala
Leipä on erinomainen välipala kuitu- ja energiapitoisuutensa ansiosta. Leivästä saa myös hyviä pehmeitä rasvoja sekä rautaa ja magnesiumia. Leivän voi täyttää erilaisilla lihoilla, juustoilla ja kasviksilla tai jopa päivällisen jämillä.
Kinkkutäytteinen välipalaciabatta, lämpimät kinkku-sinihomejuustoleivät, mausteinen broilerileipä sekä lohiciabatat ovat helppoja ja ennen kaikkea maukkaita välipaloja. Kokonaisesta pyöreästä ruisleivästä saa hauskan pitsapohjan, kun leivälle sivelee pastakastiketta ja leivän paistaa täytteineen uunissa tai mikrossa.
Pitaleipää ja bageleita – uusia klassikoita?
Pitaleipä on helppo täyttää välipalaleiväksi kuohkeutensa ansiosta. Välipalapita, kasvispitat ja lihapullapitaleivät ovat kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja täytetyille patongeille.
New Yorkin katuruokakioskeista Suomeen rantautuneen vesirinkelin eli bagelin voi halkaista ja täyttää välipalaksi. Täytteet voivat olla suolaisia tai makeita, kunhan pohjalta löytyy esimerkiksi tuorejuustoa, jogurttikastiketta tai pestoa. Broileribagelit ja jogurttikastike on klassisen herkullinen yhdistelmä. Testaa myös parmankinkkubagelit, tomaatti-mozzarellabagelit ja savulohibagelit.
Herkuttele terveellisyydestä tinkimättä
Välipala voi olla myös makea olematta kuitenkaan epäterveellinen. Rukiinen mustikkahuttu kelpaa makunsa ja näyttävyytensä ansiosta myös jälkiruoaksi. Täyttävä rahkainen tuorepuuro valmistuu hetkessä, ja proteiinipitoinen raejuustorahka pitää nälän tunteen poissa pitkään. Jos aika on kortilla, nappaa välipalaksi nopeasti koottava jogurttimalja tai etukäteen leivottu raakapatukka.
Toinen arkikiireessä pelastava välipala on smoothie. Smoothieita voi varioida lähes loputtomiin omien mieltymysten mukaisesti. Jos pidät raikkaista mauista, pyöräytä välipalaksi vaikkapa pehmeä avokadosmoothie tai terveellinen mustikka-kaurasmoothie. Smoothiesta voi halutessaan tehdä maidottoman käyttämällä kookosmaitoa tai soijajuomaa.