Suolaiset piirakat

Suolaiset piirakat

Suolaiset piirakat maistuvat illanistujaisissa, kevyenä lounaana salaatin kanssa tai saunan jälkeisenä iltapalana.

Piirakan täytteen voi valita oman makunsa mukaan, inspiraatiota löydät K-ruoka.fin reseptihaun lähes 300 piirakkareseptin joukosta.

Värikkäät kasvispiirakat

Erivärisistä kasviksista saat mehevän maun lisäksi kauniit värit piirakoihin. Tomaatti-ricottapiirakka syntyy yllättävän helposti valmiista voitaikinasta, ricottajuustosta ja tomaateista. Terveellisestä ja trendikkäästä lehtikaalista sekä vuohenjuustosta saa aikaan maistuvan yhdistelmän lehtikaali-vuohenjuustopiirakan muodossa.

Balsamiviinietikassa ja voissa karamellisoidut sipulit keikautetaan salottisipulitatiniin eli keikaustorttuun. Suolaisen piirakan kanssa maistuu raikas salaatti, mutta kreikkalaisessa salaattipiirakassa salaatti ja piirakka tarjotaankin samalla kertaa.

Ruokaisat liha- ja lohipiirakat

Suurempaan nälkään sopivat erilaisilla lihoilla ja lohella höystetyt piirakat. Lohi-parsapiirakkaa sopii mainiosti varsinkin kevääseen, jolloin parsojen sesonki on parhaimmillaan. Saunaillan jälkeen kaikille maistuu kylmäsavulohipiirakka.

Nappaa töihin evääksi broileri-fetapiirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa. Kokeile myös helppoa Dijon-kinkkupiirakkaa, tex mex-tyylistä jauheliha-maissipiirakkaa ja rentoa poropiirasta.

Perinteiset peltipiirakat

Isommalle nälkäiselle joukolle kannattaa leipoa pellillinen piirakkaa. Lihapiirakka on takuuvarma tarjottava, jonka taikina ei vaadi vaivaa, sillä käytössä on valmis voitaikina. Vegaanillekin sopivan version peltilihapiirakasta saat tekemällä "vihistä" eli kasvispiirakkaa. Kaalipiirakka on makunystyröiden lisäksi lompakolle ystävällistä tarjottavaa.

Nopeuta leivontaa valmiilla piirakkapohjilla

Pirkka gluteeniton kaurataikina 450g pakaste - kuva

Pirkka gluteeniton kaurataikina 450g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste - kuva

Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka piirakkataikina 400g pakaste - kuva

Pirkka piirakkataikina 400g pakaste

Katso lisää ›