Piirakan täytteen voi valita oman makunsa mukaan, inspiraatiota löydät K-ruoka.fin reseptihaun yli 300 piirakkareseptin joukosta.
Värikkäät kasvispiirakat
Erivärisistä kasviksista saat mehevän maun lisäksi kauniit värit piirakoihin. Tomaatti-ricottapiirakka syntyy yllättävän helposti valmiista voitaikinasta, ricottajuustosta ja tomaateista. Terveellisestä ja trendikkäästä lehtikaalista sekä vuohenjuustosta saa aikaan maistuvan yhdistelmän lehtikaali-vuohenjuustopiirakan muodossa.
Balsamiviinietikassa ja voissa karamellisoidut sipulit keikautetaan salottisipulitatiniin eli keikaustorttuun. Suolaisen piirakan kanssa maistuu raikas salaatti, mutta kreikkalaisessa salaattipiirakassa salaatti ja piirakka tarjotaankin samalla kertaa.
Ruokaisat liha- ja lohipiirakat
Suurempaan nälkään sopivat erilaisilla lihoilla ja lohella höystetyt piirakat. Lohi-parsapiirakkaa sopii mainiosti varsinkin kevääseen, jolloin parsojen sesonki on parhaimmillaan. Saunaillan jälkeen kaikille maistuu kylmäsavulohipiirakka.
Nappaa töihin evääksi broileri-fetapiirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa. Kokeile myös helppoa Dijon-kinkkupiirakkaa, tex mex-tyylistä jauheliha-maissipiirakkaa ja rentoa poropiirasta.
Perinteiset peltipiirakat
Isommalle nälkäiselle joukolle kannattaa leipoa pellillinen piirakkaa. [Lihapiirakka] on takuuvarma tarjottava, jonka taikina ei vaadi vaivaa, valmis voitaikina ajaa asian. Vegaanillekin sopivan version peltilihapiirakasta saat tekemällä "vihistä" eli kasvispiirakkaa. Kaalipiirakka on makunystyröiden lisäksi lompakolle ystävällistä tarjottavaa.