Lohi-pinaattipiirakka 2024 1440x550

Parhaat suolaiset piirakat

Julkaistu 3.4.2024

Parhaat suolaiset piirakat valmistuvat piirakkavuoassa tai isommalle porukalle pellillä. Maukas suolainen piirakka maistuu illanistujaisissa, kevyenä lounaana vihersalaatin kanssa tai saunan jälkeisenä iltapalana. Inspiroidu helpoista piirakkaresepteistä, vinkeistä helppoon suolaiseen piirakkapohjaan ja super maukkaisiin suolaisen piirakan täytteisiin!

Suolainen piirakka on kätevä tarjottava, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai pakastaa vierasvaraksi. Piirakan koko muuttuu myös helposti syöjien lukumäärän mukaan: Kun syöjiä pöydän ääressä on useampia, pellillinen piirakkaa on oiva valinta. Oli valintasi perinteinen pellillinen kinkkupiirakkaa, savulohipiirakka tai kasvispiirakka, helpot ja herkulliset reseptit löydät K-Ruoka.fin reseptihaun lähes 300 piirakkareseptin joukosta.

Värikkäät kasvispiirakat

Loihdi sesongin raaka-aineista meheviä kasvispiirakoita. Helposti valmistuvat piirakat maistuvat niin arkena kuin juhlan aikaan! Kasvispiirakan täytteissä maistuvat kasviksina sesongin parhaat ja kestosuosikit.

Ruokaisat piirakat liha-, kana- ja lohitäytteellä

Suurempaan nälkään sopivat erilaisilla lihoilla ja lohella höystetyt piirakat. Ruokaisat piirakat maistuvat illanistujaisten ja juhlien lisäksi myös lounaaksi raikkaan vihreän salaatin kanssa. Näihin piirakoihin mehevöittäjiksi sopivat Pirkan kuohukerma, ranskankerma, smetana ja erilaiset juustot.

Perinteiset peltipiirakat

Isommalle nälkäiselle joukolle tai juhlapöydän tarjottavaksi kannattaa leipoa pellillinen piirakkaa. Piirakka on myös kätevä vierasvara, joten pyöräytä piirakka valmiiksi pakastimeen vieraita odottamaan.

Oikaise Pirkan valmiilla piirakkataikinoilla

Inspiroidu suolaisesta leivonnasta