Iltapalainspiraatiota

Iltapalainspiraatiota

Kurnivan vatsan kanssa ei kannata suunnata nukkumaan! Maukkaan ja terveellisen iltapalan ei tarvitse olla vaikea toteuttaa, joten kokosimme helpot ideat iltapalalle.

Herkkuleipää iltapalalle

Illalla ei kannata syödä liian tuhdisti. Siksi kasviksilla päällystetty leipä onkin mainio vaihtoehto iltapalalle niin lapsille kuin aikuisille. Voit leipoa iltapalaleivän itse: sämpylätaikinaa on helppo tuunata ja saada näin vaihtelua iltapalapöytään. Jos aamulla on aikaa, voi pataleipätaikinan tehdä valmiiksi kohoamaan ja paistaa vasta illalla iltapalan lämpimäisiksi. Myös itse tehty helppo näkkileipä on mainio vaihtoehto iltapalaleivälle ja se valmistuu helpommin kuin luulitkaan.

Perinteiset lämppärit eli lämpimät voileivät on loistava suolainen iltapala, jonka täytteitä on helppo varioida jokaisen makuun sopivaksi. Kokeile myös tehdä lämpimiä voileipiä vohveliraudalla, näin lämppärit valmistuvat kätevästi ja samalla ne saavat hauskan pinnan vohveliraudasta!

Myös riisipiirakat, pannukakut ja letut sopivat iltapalaksi. Valmista vaikkapa proteiinipitoista raejuustopannaria tai mansikkahillon kera tarjottavia rahkavohveleita.

Lämpimät kasvisleivät kuvitus Kuvassa: Lämpimät kasvisleivät

Puurosta ja myslistä kuitua 

Moni aloittaa aamunsa kaurapuurolla, mutta puuro sopii mainiosti myös iltapalalle. Kaurapuuron sijaan keitä vaikkapa kattilaan samettista mannapuuroa tai maukasta kookosriisipuuroa. Myös erilaiset tuorepuurot ovat suosittuja, ja niihin saa helposti yhdistettyä rahkaa ja marjoja. Ravinteikas puurovaihtoehto iltapalalle on myös chiansiemenistä turvotettu chiapuuro.

Jos et ole puuron ystävä, saat iltapalaasi kuituja itse tehdystä myslistä. Mysli maistuu vaikkapa jogurtin tai mehukeiton kera. Makeampi versio myslille on muromysliä muistuttava rapea granola.

Chiapuuro (680x300) Kuvassa: Chiapuuro

Smoothie maistuu myös iltapalalla

Oletko sinäkin hurahtanut smoothieihin? Itse surautettu smoothie on helposti valmistuva vitamiinipommi. Valitse iltapalasmoothieen marjoja, jogurttia tai rahkaa. Vihersmoothie syntyy lisäämällä smoothieen hedelmien lisäksi esimerkiksi tummia salaatinlehtiä, kuten tammenlehtisalaattia tai lehtikaalia.

Hedelmiä ja marjoja kannattaa napostella sellaisenaan, mutta niistä syntyy myös raikas hedelmäsalaatti tai kevyt kiisseli, jotka voi kruunata rahkaisella kastikkeella.

Marjaisa kuitusmoothie 680x300 Kuvassa: Marjaisa kuitusmoothie

Teetä vai kaakaota?

Lämmin juoma rauhoittaa mukavasti ennen nukkumaanmenoa. Keitä kupillinen vihreää teetä tai rauhoittavaa rooibosta iltapalan kanssa nautittavaksi. Lapsille maistuu iltapalalla lämmin kaakao. Karkkipäivänä kaakaoon voi sujauttaa mukaan vaikkapa muutaman vaahtokarkin.

Iltapalatarpeet kätevästi myös verkkokaupasta!