Erityisruokavaliot
Vegaaniset juustot

Vegaaniset juustot

Juustohan on ihanaa - sen tietävät kaikki! Vegaaninen juustovalikoima yllättää laajuudellaan, ja maukas vaihtoehto löytyy nyt niin leivän päälle kuin pizzan täytteeksikin.

Mistä vegaaniset juustot tehdään?

Vegaaniset juustot ovat kokonaan kasvipohjaisia joten niissä ei käytetä maitotuotteita tai muuta eläinperäistä. Vegaanijuuston valmistamisessa käytetään yleensä mm. soijaproteiineja, kasviöljyjä (kuten kookos- tai palmuöljy) ravintohiivaa, sakeuttavia agarhiutaleita, pähkinöitä (esim. cashew, macadamia ja manteli) sekä erilaisista aromeista.

Miltä vegaaniset juustot maistuvat?

Tuotteiden maku vaihtelee valmisaineiden sekä jäljitellyn juustotyypin mukaisesti. Koska vegaaniset juustot eroavat raaka-aineiltaan tavallisista maitopohjaisista juustoista, ei maun useinkaan kannata täysin odottaa vastaavan maitoista esikuvaansa.

Miten vegaanisia juustoja käytetään?

Vegaanisia juustoja voidaan käyttää ruoanlaitossa kuten eläinperäisiäkin juustoja: leivän päällä, pizzassa tai ruoan seassa. Vegaanisten juustojen sulamisominaisuudet eivät kuitenkaan ole maitopohjaisia juustoja vastaavat: jos teet pizzaa, kannattaa juustoraasteen sekaan sekoittaa hieman kasviskermaa, jotta se sulaa paremmin.

Vegejuustot kuvitus

K-ruokakauppojen valikoimista löydät mm. seuraavat vegaaniset juustot:

Valikoimat vaihtelevat kaupoittain. Jos haluat toivoa tiettyä tuotetta omaan K-kauppaasi, lähetä tuotetoive kauppiaalle!

Juustoraasteet:

Kovat juustot esim. leivän päälle:

Mozzarellat ja fetat: