Naudan ulkofileepihvit grillissä (1440x550)

Naudanliha valmistuu grillissä

Julkaistu 28.2.2024

Naudanlihan kypsyysasteen voi hyvin päättää syöjien toiveiden mukaan, sillä sen ei tarvitse olla läpikypsää. Nappaa tästä parhaat vinkit ja reseptit naudanlihan grillaukseen!

Naudan fileet grillissä

Naudan ulko- ja sisäfileet sopivat loistavasti grilliin! Ulkofileen voi paistaa kokonaisena tai leikata pihveiksi, sisäfilee puolestaan on erityisen hyvä pihvinä. Fileet kannattaa ottaa huoneenlämpöön ajoissa ennen valmistusta, sillä lihasta tulee helposti kuivaa ja sitkeää, jos sen laittaa jääkaappikylmänä grilliin. Naudan kypsyysaste on valittavissa oman maun mukaan, mutta esimerkiksi ulkofilee on parhaimmillaan, kun se on puolikypsä eli sisältä punertava.

Naudan välikyljys eli entrecôte

Entrecôte eli välikyljys on naudan ulkofileen jatkeesta leikattua runsasrasvaista lihaa. Entrecôte on sopivan rasvainen ja murea liha pihveiksi, jotka kannattaa leikata reiluiksi noin 2 1/2–3 sentin paksuisiksi, jolloin pihvien rakenne ei pääse hajoamaan paistettaessa. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina, sisälämpötilaltaan noin 56-asteisena.

Grilliherkut naudan jauhelihasta

Naudan jauhelihasta saa valmistettua herkullisia pihvejä vaikkapa hampurilaisten väliin. Naudan jauheliha on maultaan porsasta voimakkaampaa ja sen rasvamäärä vaihtelee 10–20 prosentin välillä. Mitä enemmän jauhelihassa on rasvaa, sitä enemmän siinä on myös makua ja mehevyyttä. Juurikin rasvaisemmasta naudan jauhelihasta voi valmistaa erinomaiset burgeripihvit.

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen