Näin grillaat porsaanlihaa

Näin grillaat porsaanlihaa

Kesällä mikään ei voita ulkona hiilloksella tai tulella tehtyä ruokaa. Näillä vinkeillä tumpelompikin grillimestari onnistuu porsaanlihan grillaamisessa!

Sisäfileetä grillistä

K-ruokamestari Joonas Purolinna opastaa porsaan sisäfileen grillaukseen:

  • Sisäfileen voit valmistaa joko kokonaisena tai pihveinä. Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi marinadi pois lihan pinnasta. Jos käytät marinoimatonta lihaa, hiero mausteet lihan pintaan.

  • Grilli saa olla alkuvaiheessa kuuma. Kokonaisena kypsennettävän fileen pinta grillataan ensin kauttaaltaan. Vähennä grillin lämpöä, työnnä lihalämpömittari fileen keskelle ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila on 67 astetta.

  • Nosta filee pois grillistä folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä hiukan. Kun fileen antaa vetäytyä foliossa, lihasta ei irtoa nestettä leikattaessa ja kypsyys on täydellisen mehukas.

Mehevä grillipihvi

Porsaan eri osat sopivat mitä parhaiten grillattavaksi. Mehevämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi kannattaa valita raaka-aineeksi porsaan kassler, kylki tai muu rasvaisempi liha.

Kasviksia kylkeen

Muurinpohjapannulla tai parilalla paistetut tai folionyytissä haudutetut grillivihannekset keventävät ja värittävät grillipöytää. Kokeile myös ruokaisaa bulgursalaattia grillatuista kasviksista.