Grillatut porsaan ulkofileepihvit (1440x550)

Porsaan lihan grillaus – näin onnistut!

Päivitetty 15.4.2024

Kesällä mikään ei voita ulkona hiilloksella tai tulella tehtyä ruokaa. Näillä vinkeillä jokainen grillimestari onnistuu porsaanlihan grillaamisessa. Nappaa tästä parhaat vinkit ja reseptit possun grillaamiseen!

Kassler eli porsaan niska grillissä

Kassler, eli porsaan niska sisältää runsaasti rasvaa, ja on siksi mainio grillattava. Grillaamisen aikana rasva sulaa ja mehevöittää lihan, eikä se pääse kuivumaan pidemmänkään kypsennyksen aikana. Kassler ei olekaan aivan kiireisimman grillimestarin liha, sillä se vaatii pitkän kypsennysajan sidekudostensa vuoksi - liian vähän kypsennetty kassler jää sitkeäksi.

Porsaan sisäfilee grillistä

Sisäfileen voit valmistaa joko kokonaisena tai pihveinä. Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista ja pyyhi marinadi pois lihan pinnasta. Jos käytät marinoimatonta lihaa, hiero mausteet lihan pintaan. Kokonaisena kypsennettävän fileen pinta grillataan ensin kauttaaltaan. Vähennä grillin lämpöä ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila on 67 astetta. Nosta filee pois grillistä folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä hiukan. Kun fileen antaa vetäytyä foliossa, lihasta ei irtoa nestettä leikattaessa ja kypsyys on täydellisen mehukas.

Porsaan ulkofilee grillissä

Ulkofilee on grillattavaksi helppo ja vaivaton valinta! Sen kuivumista kannattaa kuitenkin varoa. Lopputuloksen tulisi olla mehevä, eikä ulkofilettä kannatakaan grillata "varmuuden vuoksi vielä pari minuuttia". Ulkofileen voi grillata kokonaisena, täytettynä, pihveiksi leikattuna tai grillivartaina. Kokeile ulkofileestä tehtyjä lehtipihvejä hampurilaisten täytteenä!

Grillataan ribsejä!

Porsaan ribsit valmistetaan possun kylkipaloista, ja ne ovat maultaan pehmeämpiä ja rasvaisempia kuin naudanlihasta valmistetut. Lue, miten grillaat parhaat ribsit ikinä!

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen