Grillattu possu ja nippusipulisalsa 2021 (1440x550)

Näin grillaat mehevän pihvin

Päivitetty 13.5.2024

Omassa grillissä kypsennetyt mehevät ja mureat grillipihvit ovat monen suosikkiruokaa ja kesän grillibileiden varma hitti. Jotta lopputulos olisi mieluinen, kannattaa kerrata tärkeimmät vaiheet naudan ja porsaan pihvien grillauksessa! Vinkit hyvään pihviin tarjoaa HK:n Lihakoulu.

Tärkeintä sekä naudan että possun fileepihvien grillauksessa on nostaa lihat huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Huoneenlämpöinen liha kypsyy jääkaappikylmää lihaa tasaisemmin ja nopeammin.

1. Grilli kuumana

Kuumenna grilli riittävän kuumaksi. Jotta pihvit ruskistuvat kauniiksi, pyyhi niiden pinta ennen grilliin laittamista talouspaperilla.

2. Käännä oikealla hetkellä

Kun pihvin pintaan muodostuu nestettä, on aika kääntää pihvi grillissä. Possun fileepihvin pinta saa olla reilusti ruskea pihviä käännettäessä. Kypsennyksessä huomioi, että porsaanpihvi on paistettava kypsäksi, mutta naudanpihvin voit jättää halutessasi mediumiksi.

3. Mausta

Porsaan pihvien pintaan voi sivellä grillauskastiketta koko grillauksen ajan. Naudanpihvissä voit käyttää rouhittuja mausteita. Pihvi kannattaa maustaa vasta, kun se on kertaalleen käännetty grillissä. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa.

4. Anna vetäytyä

Tasaisen lämpöiset ja mehukkaat pihvit saat, kun nostat valmiit pihvit grillistä folion sisään vetäytymään ennen nauttimista.

Pihviherkut grilliin – kokeile näitä!

Grillaa Pirkan tapaan!

Parhaat tuotteet ja tarvikkeet grillaukseen löydät helposti K-kaupastasi

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen