Maukas omena sopii leivontaan ja ruoanlaittoon
Julkaistu 18.6.2024Kauniin vihreää, punaposkista, pulleaa, makeaa ja kirpakkaa – omenalajikkeita on joka lähtöön sellaisenaan syötäväksi, leivontaan ja ruoanlaittoon. Valitse oikea omenalajike käyttötarkoituksen mukaan!
Sopiva käyttötarkoitus omenalajin mukaan
Omenat jakautuvat makeisiin ja hapokkaisiin omenoihin. Hapokkaat omenat, kuten vihreät Granny Smith- ja Valkea kuulas -omenat, sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan; makeat lajikkeet, kuten punakeltaiset Royal Gala -omenat, voi sen sijaan rouskutella sellaisinaan tai käyttää vaikkapa salaatteihin.
Mehevät omenapiirakat
Mitä syksy olisikaan ilman perinteistä omenapiirakkaa? Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä ja se maistuu parhaalta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Rapsakat omenapaistokset
Onko parempaa syksyistä jälkiruokaa kuin rapea kaurainen omenapaistos? Tästäkin herkusta löytyy monenlaista versiota: perinteisen paistoksen voi herkutella vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, siihen voi lisätä erilaisia pähkinöitä sekaan tai paistokselle voi tehdä marengista ihanan makean hunnun.
Suolaiset reseptit omenasta
Rohkaistu kokeilemaan omenaa suolaisessa ruoassa - saatat yllättyä! Omena tuo mukavaa makeutta ja happamuutta lihapatoihin sekä erilaisiin kala- ja makkararuokiin. Myös suolainen omenapiirakka herättää vieraissa varmasti ihastusta.