Mitä tehdä juhannuksena?

Mitä tehdä juhannuksena?

Juhannusta voi viettää monella tapaa perinteisen mökkeilyn lisäksi. Poimi parhaat ideat ja tee juhannuksesta 2023 itsesi näköinen!

Juhannus on kesän ehdoton kohokohta, johon perinteisesti kuuluvat mökki ja sauna sekä tietysti rannassa roihuava juhannuskokko. Juhannus on myös hyvä aika rentoutua ja nauttia kesästä! Voit viettää aikaa läheisten kanssa, lukea hyvää kirjaa, kuunnella musiikkia tai vain nauttia auringosta ja lämpimästä säästä. Kokosimme alle 7 ideaa juhannuksen 2023 viettoon.

1. Vietä juhannus kaupungissa

Juhannusviikonloppu hiljentää kaupungin. Nyt voi viettää aikaa ilman ihmispaljoutta, käydä esimerkiksi jonottamatta huvipuistossa kuten Linnanmäellä tai Särkänniemessä tai kuljeskella katuja kaikessa rauhassa ja ihastella vaikka nähtävyyksiä jotka ovat jääneet tutustumatta siksi, koska ne nyt vaan ovat liian lähellä. Useissa kaupungeissa sytytetään myös perinteinen juhannuskokko.

Kurkkaa oman kaupunkisi matkailusivulle ja heittäydy kesäturistiksi. Katso esimerkiksi:

2. Tee juhannus parvekkeelle

Viihtyisä juhannus ei edellytä maalaismaisemaa. Viimeistele kaupunkijuhannus koristelemalla parvekkeesta mökin kaltainen keidas mukavilla puutarhakalusteilla, vehreillä kesäkasveilla sekä solisevalla vesielementillä. Katso myös, miten säilytät naapurisovun kesälläkin.

3. Syö ravintolassa

Kuuluvatko juhannuksen makumuistoihisi kärähtäneet makkarat ja vettyneet perunat? Jos näin on päässyt käymään etkä innostu kokeilemaan edes K-Ruoan herkullisia grillausreseptejä, niin marssi ravintolaan ja nauti maittava juhannusateria ammattilaisen loihtimana. Ravintolassa syöminen tarjoaa inspiraatiota myös kotikokkailuihin.

4. Mene piknikille

Jos sää sallii, suuntaa piknikille ihanimpaan paikkaan jonka keksit – keskikesän juhla vaatii arvoisensa puitteet. Nyyttärit toimivat aina, tai voit yllättää perheen tai muutaman ystävän kokkaamalla kunnon piknikeväät. K-ruokakaupat ovat laajasti auki juhannuksena ja esimerkiksi lähikaupasta löytyvillä Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteilla saat kasaan jo aikamoisen herkkukattauksen. Katso myös vinkit, mitä tarvitset mukaan piknikille.

5. Tee juhannustaikoja

Seitsemän kukkaa tyynyn alle on jo tuttua kauraa, mutta taikoja on myös monia muita. Katso parhaat juhannustaiat, jotka sopivat niin sinkuille kuin avioliiton satamaan matkalla olevillekin. Jos pariutuminen ei juuri nyt innosta, heitä hyppysellinen suolaa olan yli huonon onnen välttämiseksi ja riennä rennosti juhannuksen viettoon ilman turhia paineita.

6. Pihapelit kunniaan

Kesäpelien klassikot mölkky ja petankki kaivetaan taas naftaliinista, kun keskikesän juhla koittaa. Pelipaikaksi käy niin oma mökkitie, piha kuin kaupunkipuistokin – toki muuta liikennettä ja liikkujia häiritsemättä. Muistatko vielä nämä hauskat pelit:

  • Kirkonrotta eli konkka
  • Polttopallo
  • Tervapata

Palauta säännöt muistiin lukemalla vinkkejä täältä.

7. Lähde roadtripille

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja ja vaikkapa luontokohteita. Ota auto alle tai hyppää bussiin ja tee juhannusroadtrip jonnekin, missä et ole ennen käynyt. Ellet halua osaksi suomalaista juhannusruuhka-kansanperinnettä, niin vältä pahimmat ruuhkahuiput esimerkiksi Radio Novan liikennetiedotteiden avulla. Visit Finlandin sivuilta löydät hyviä ideoita kotimaan matkailuun.