Juhannus
Mitä tehdä juhannuksena?

Mitä tehdä juhannuksena?

Juhannusta voi viettää monella tapaa perinteisen mökkeilyn lisäksi. Poimi parhaat ideat ja tee juhannuksesta 2019 itsesi näköinen!

Juhannus on kesän ehdoton kohokohta, johon perinteisesti kuuluvat mökki ja sauna sekä tietysti rannassa roihuava juhannuskokko. Juhannuksen aikaan Suomi on täynnä myös erilaisia kesätapahtumia lavatansseista festareihin. Kokosimme alle 9 ideaa juhannuksen 2019 viettoon.

1. Vietä juhannus kaupungissa

Juhannusviikonloppu hiljentää kaupungin. Kerrankin voi viettää aikaa ilman ihmispaljoutta, käydä esimerkiksi jonottamatta huvipuistossa kuten Linnanmäellä tai Särkänniemessä tai kuljeskella katuja kaikessa rauhassa ja ihastella vaikka nähtävyyksiä jotka ovat jääneet tutustumatta siksi, koska ne nyt vaan ovat liian lähellä. Yleiset saunat toivottavat kaupunkijuhannuksen viettäjät tervetulleeksi ja useissa kaupungeissa sytytetään myös perinteinen juhannuskokko.

Kurkkaa oman kaupunkisi matkailusivulle ja heittäydy kesäturistiksi. Katso esimerkiksi:

Älä unohda myöskään ihanaa Ahvenanmaata juhannuksenviettokohteena!

2. Tee juhannus parvekkeelle

Viihtyisä juhannus ei edellytä maalaismaisemaa. Viimeistele kaupunkijuhannus koristelemalla parvekkeesta mökin kaltainen keidas mukavilla puutarhakalusteilla, vehreillä kesäkasveilla sekä solisevalla vesielementillä. Katso myös, miten säilytät naapurisovun kesälläkin.

3. Syö ravintolassa

Kuuluvatko juhannuksen makumuistoihisi kärähtäneet makkarat ja vettyneet perunat? Jos näin on päässyt käymään etkä innostu kokeilemaan edes K-Ruoan herkullisia grillausreseptejä, niin marssi ravintolaan ja nauti maittava juhannusateria ammattilaisen loihtimana! Ravintolassa syöminen tarjoaa inspiraatiota myös kotikokkailuihin.

4. Mene piknikille

Jos sää sallii, kokoa ystävät ja suuntaa piknikille ihanimpaan paikkaan jonka keksit – keskikesän juhla vaatii arvoisensa puitteet. Nyyttärit toimivat aina, tai voit yllättää porukan kokkaamalla kunnon piknikeväät. K-ruokakaupat ovat laajasti auki juhannuksena ja esimerkiksi lähikaupasta löytyvillä Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteilla saat kasaan jo aikamoisen herkkukattauksen. Katso myös vinkit, mitä tarvitset mukaan piknikille.

5. Tee juhannustaikoja

Seitsemän kukkaa tyynyn alle on jo tuttua kauraa, mutta taikoja on myös monia muita. Katso parhaat juhannustaiat, jotka sopivat niin sinkuille kuin avioliiton satamaan matkalla olevillekin. Jos pariutuminen ei juuri nyt innosta, heitä hyppysellinen suolaa olan yli huonon onnen välttämiseksi ja riennä rennosti juhannuksen viettoon ilman turhia paineita.

6. Osallistu kesätapahtumaan

Haluatko viettää juhannuksen aution kaupungin sijaan tuhansien juhlivien ihmisten ympäröimänä? Suuntaa festareille – esimerkiksi Himos Juhannus 2019, Tahko Juhannus 2019 sekä RMJ Raumanmeren Juhannus 2019 esiintyjineen eivät jätä kylmiksi. Perinteisempää juhannustunnelmaa löytyy esimerkiksi useista pohjoisemman Suomen kohteista kuten Rukan ja Kuusamon juhannus 2019 ja Pyhän tunturijuhannus 2019 sekä tietysti ympäri Keski- ja Etelä-Suomea. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi nostalgiset Seurasaaren juhannusvalkeat Helsingissä?

7. Pihapelit kunniaan

Kesäpelien klassikot mölkky ja petankki kaivetaan taas naftaliinista, kun keskikesän juhla koittaa. Pelipaikaksi käy niin oma mökkitie, piha kuin kaupunkipuistokin – toki muuta liikennettä ja liikkujia häiritsemättä. Muistatko vielä nämä hauskat pelit:

  • Kirkonrotta eli konkka
  • Polttopallo
  • Tervapata

Palauta säännöt muistiin lukemalla vinkkejä täältä. Älä unohda kisaeväitä sekä asiaankuuluvia palkintojenjakojuhlallisuuksia – kuka on porukan mölkkykuningas tänä vuonna?

8. Lähde roadtripille

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia maisemia ja kivoja kesätapahtumia. Ota auto alle tai hyppää junan tai bussin kyytiin ja tee juhannusroadtrip jonnekin, missä et ole ennen käynyt. Ellet halua osaksi suomalaista juhannusruuhka-kansanperinnettä, niin vältä pahimmat ruuhkahuiput esimerkiksi Radio Novan liikennetiedotteiden avulla. Visit Finlandin sivuilta löydät hyviä ideoita kotimaan matkailuun.

Automatkan kohteeksi kannattaa tänä kesänä ottaa 50 vuotta täyttävä Särkänniemen huvipuisto. Särkänniemeen voit K-ryhmän myyntipisteistä ostaa erityisen Juhlarannekkeen, joka pitää sisällään niin pääsyn huvipuiston kaikkiin laitteisiin kuin muihinkin Särkänniemen kohteisiin. Lisää tietoa Juhlarannekkeesta ja K-ryhmän myyntipaikat löydät täältä.

Roadtrippailuun tuo lisäjännitystä Nesteen ja Neste K:n Autojahti, jossa voit voittaa uuden Volkswagen T-Rocin omaksi pysähtymällä asioimaan kolme kertaa Plussa-kortilla Neste- tai Neste K -asemilla. Osallistut arvontaan, kun tankkaat tai teet ostoksia vähintään 5 euron arvosta touko-heinäkuun aikana. Lue lisää Autojahdista!

9. Tee jotain ihan muuta

Eikö mikään yllä olevista innosta? Sataa ja on kylmä? Uudet perunatkaan eivät maistu? Äärimmäisen juhannusangstin iskiessä kannattaa ottaa lentokone tai laiva alle ja suunnata kotimaan rajojen ulkopuolelle.

Risteilyllä on aina hauskaa! Kaikista Tallink Siljan verkkokaupasta ostetuista laivamatkoista saat Plussa-pisteitä, kun muistat syöttää varausvaiheessa Plussa-korttisi numeron. Tjäreborgin matkoista saat 50 tai 70 euroa alennuksta, kun varaat matkan Plussa.com/tjareborg-sivun kautta.

Takuuhyvää juhannussäätä tarjoavat myös kylpylät. Naantalin ja Ruissalon kylpylöissä voit viettää oikean hemmottelujuhannuksen ja valita Plussa-hintaisen hoidon tai syödä edullisesti Plussa-hintaan hyödyntämällä ravintolaetuja. Majoituksen saat aina 10% edullisemmin.*

Lapsiperheet viihtyvät juhannuksenakin erinomaisesti Flamingo Span kylpylässä, jossa on aina trooppisen lämmin. Muista näyttää Plussa-korttia kassalla, niin keräät sisäänpääsyistä Plussa-pisteet.

*) Etu on voimassa 31.12.2019 asti (ei 24.-26.12.2019), kun varaus tehdään kampanjatunnuksella PLUSSAETU verkosta tai myyntipalvelusta, puh. 02 44 55 100.