Kääretortun monet muodot

Kääretortun monet muodot

Päivitetty 20.6.2022

Poimi tästä talteen neljä ideaa kääretortun erilaisiin muotoihin, joilla saat uutta ilmettä perinteiseen kääretorttuun.

Kääretortun perusohjeesta saat loihdittua monenlaisia muunnoksia. Voit täyttää kääretortun makusi mukaan ja koristella sitä näillä loistavilla ideoilla.

1. Kääretorttukakku

Valmista kääretorttu perusohjeen mukaan. Kuorruta kääritty torttu kerma-rahkaseoksella (1 dl kuohukermaa ja 1 dl maitorahkaa). Koristele kakun pinta esimerkiksi paahdetuilla kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla, koristerakeilla tai suklaarouheella. Voit kuorruttaa kakun myös kaulitulla sokerimassa- tai marsipaanilevyllä tai suklaakuorrutuksella. Tähän malliin syntyvät pääsiäisen kääretorttu, jouluhalko, raidallinen mustaherukkakääretorttu ja puolukka-suklaakääretorttu.

Jouluhalko 680x300

2. Hedelmäiset kääretortut

Hedelmäiset kääretortut ovat ihanan makeita ja keveitä. Voit käyttää lempihedelmiäsi ja maustaa kääretortun niillä oman maun mukaan. Kokosimme kuitenkin pari hyvää vaihtoehtoa, joita kannattaa kokeilla. Mikäli haluat kokeilla jotain uutta ja mielenkiintoista, niin iso suositus rosmariini-passionkääretortulle. Raikas keväinen kääretorttu saa makua passionhedelmästä ja rosmariinista. Myös makea mango sopii kääretortun täytteeksi. Kokoa kääretorttuviipaleet näyttäväksi mangotäytteiseksi kääretorttutorniksi.

Rosmariini-passionkääretorttu 680x300

3. Kääretortut herkkusuille

Leivo kääretorttu perusohjeen mukaan. Voit kääriä pohjan myös lyhyeltä sivulta alkaen, jolloin saat paksun rullan. Jos kuitenkin todellinen makeanhimo iskee, niin on suositeltavaa kokeilla jotain seuraavista vaihtoehdoista. Kokeile esimerkiksi dominokääretorttua. Dominokääretortussa maistuvat sitruunatäytteiset dominot. Tarjoa muhkea appelsiinimehulla kostutettu kääretorttu kokonaisena tai leikkaa ja koristele leivoksiksi. Mikäli taas pidät kahvista ja himoitset kääretorttua, niin tiramisukääretortulla on varma valinta. Myös kirahvi-jäätelökääretorttu on oiva ja hieman raikkaampi valinta herkkuhetkeen. Se sopii mainiosti myös lastenkutsujen kakuksi.

Dominokääretorttu 680x300

4. Täytekakku kääretorttupohjista

Leivo kaksi kääretorttupohjaa. Kokoa pohjista 2- tai 4-kerroksinen suorakaiteen muotoinen kakku haluamallasi täytteellä. Kakun voit jättää reunoilta kuorruttamatta. Koristele pinta esimerkiksi makealla marengilla ja marjoilla tai kermavaahtopursotuksilla. Vadelmalevykakku on kuin makea taideteos, joka kerää katseet juhlapöydässä.

KR3 18 vadelma-sitrus-marenk-1