Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Kääretortun monet muodot

Kääretortun monet muodot

Poimi tästä talteen viisi ideaa kääretortun erilaisiin muotoihin, joilla saat uutta ilmettä perinteiseen kääretorttuun.

[Kääretortun perusohjeesta] saat loihdittua monenlaisia muunnoksia. Poimi tästä talteen viisi ideaa kääretortun erilaisiin muotoihin.

1. Kääretorttukakku

Valmista kääretorttu perusohjeen mukaan. Kuorruta kääritty torttu kerma-rahkaseoksella (1 dl kuohukermaa ja 1 dl maitorahkaa). Koristele kakun pinta esimerkiksi paahdetuilla kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla, koristerakeilla tai suklaarouheella. Voit kuorruttaa kakun myös kaulitulla sokerimassa- tai marsipaanilevyllä tai suklaakuorrutuksella. Tähän malliin syntyvät pääsiäisen kääretorttu, jouluhalko, raidallinen mustaherukkakääretorttu ja puolukka-suklaakääretorttu.

PI10 14 mustaherukkatorttu

2. Kääretorttutorni ja -kukka

Leikkaa valmis kääretorttu noin 2 cm viipaleiksi ja kokoa viipaleista vadille torni tai asettele ne kukan muotoon. Kuorruta tai koristele kakku kermavaahtopursotuksilla sekä tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Lasten synttäreille sopii mainiosti hauska Linna-kääris.

3. Täytekakku kääretorttupohjista

Leivo kaksi kääretorttupohjaa. Kokoa pohjista 2- tai 4-kerroksinen suorakaiteen muotoinen kakku haluamallasi täytteellä. Kakun voit jättää reunoilta kuorruttamatta. Koristele pinta esimerkiksi makealla marengilla ja marjoilla tai kermavaahtopursotuksilla. Vadelmalevykakku on kuin makea taideteos, joka kerää katseet juhlapöydässä.

KR3 18 vadelma-sitrus-marenk-1

4. Kääretorttuleivos

Leivo kääretorttu perusohjeen mukaan. Voit kääriä pohjan myös lyhyeltä sivulta alkaen, jolloin saat paksun rullan. Leikkaa torttu viipaleiksi ja nosta ne vadille. Koristele leikkauspinta kermavaahdolla tai tuorejuustokuorrutuksella. Ripottele pinnalle esimerkiksi marjoja, suklaarouhetta tai koristerakeita. Kauniita leivoksia saat myös nostamalla leveät torttuviipaleet yksittäin paperisiin leivosvuokiin. Koristele leivosten pinta halutessasi. Lähde leivoslinjalle esimerkiksi tiramisukääretortulla.

PI3 15 tiramisutorttu

5. Charlotta eli charlotte russe

Leivo kääretorttu perusohjeen mukaan. Vuoraa noin 2 litran pyöreäpohjainen kulho tai tasapohjainen kakkuvuoka ensin tuorekelmulla ja sitten ohuilla (noin 1 cm) kääretorttuviipaleilla. Valmista kerma-rahkahyytelö ja nostele se vuokaan kääretorttuviipaleiden päälle. Anna hyytyä kylmässä ja kumoa tarjoiluvadille. Voit täyttää charlotan myös jäätelöllä. Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla. Kokeile vaikkapa appelsiini-aprikoosicharlottaa tai charlottajäädykettä.