Kääräise kääretorttu

Kääräise kääretorttu

Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen - ryhdy kääretorttutaituriksi ohjeillamme! Katso parhaat reseptit unelmatorttuun, ja muihin klassikkosuosikkeihin.

Kääretortun perusohje

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl marjahilloa, -sosetta tai -survosta

Voit muokkailla kääretortun perusohjetta lempimakujesi ja -täytteittesi mukaan lukemattomilla tavoilla.

Näin onnistut!

• Kääretortun jauhoista osan kannattaa olla tärkkelyspitoisia jauhoja, kuten peruna-, maissi- tai ohratärkkelysjauhoja. Pelkillä vehnäjauhoilla leivottu pohja repeilee herkästi käärittäessä.

• Gluteeniton kääretorttu syntyy käyttämällä 1 ½ dl perunajauhoja tai 1 dl perunajauhoja ja 3 rkl kaakaojauhetta. Myös mantelijauheen (1 dl) ja perunajauhojen (½ dl) yhdistelmä toimii hyvin.

• Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia.

• Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Voit käyttää sokerin sijaan myös esimerkiksi tomusokeria, leseitä, manteli- ja pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita.

• Täytä ja rullaa kääretorttu heti, kun pohja on jäähtynyt. Täytteiksi sopivat lähes kaikki marjat tuoreina, soseina, survoksina ja hilloina. Monet hedelmät tuoreena, raasteena tai säilykkeinä ovat hyviä täytteitä. Kokeile täytteenä myös vanilja- ja sitruunakiisseliä. Vaahtoutuva vaniljakastike, maustetut rahkat ja tuorejuustot sopivat paitsi tortun täyttämiseen myös kuorruttamiseen.

• Kääretortun voi kääriä pitkältä tai lyhyeltä sivulta. Kun käärit tortun lyhyeltä sivulta, saat suuret viipaleet esimerkiksi kääretorttuleivoksiin. Käytä käärimisen apuna torttupohjan alla olevaa leivinpaperia. Kääriminen on helpompaa, jos pohja ei ole liian paksu.

• Nosta kääretorttu kylmään ja anna sen tekeytyä sauma alaspäin ennen leikkaamista.

Kokeile näitä kääretorttureseptejä

Pirkka-kääretortut

Sinua saattaisi kiinnostaa