Helppo kääretortun perusohje

Helppo kääretortun perusohje

Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen - ryhdy kääretorttutaituriksi vinkeillämme! Katso myös parhaat reseptit unelmatorttuun ja muihin klassikkosuosikkeihin.

Kääretorttu sulostuttaa juhlien kahvipöydän, mutta helppoudessaan se sopii tehtäväksi myös arkikahveille tai kylään tuleville vieraille. Kääretortun perusohjetta muuntelemalla saat juuri omaan makuun sopivan kääretortun. Pohjan ainekset löytyvät useimmilta jo valmiiksi kaapista ja hillona voit käyttää mitä tahansa hilloa, jota löytyy jääkaapista.

Kääretortun perusohje

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl marjahilloa, -sosetta tai -survosta

Voit muokkailla kääretortun perusohjetta lempimakujesi ja -täytteittesi mukaan lukemattomilla tavoilla.

Tee täydellinen kääretorttu

1. Vaahdota huolella

tee-taydellinen-kaaretorttu-vaihe-yksi-680x300

Vatkaa huoneenlämpöisiä munia ja sokeria sähkövatkaimella, kunnes koostumus paksuuntuu vaahdoksi ja muuttuu väriltään vaaleaksi. Voit kokeilla paksuutta piirtämällä vatkaimella kahdeksikon: vaahto on sopivan kuohkeaa, jos kuvio säilyy vaahdon pinnalla. Siivilöi kuivat aineet ja kääntele ne varovasti muna-sokerivaahtoon, jotta taikina pysyy ilmavana. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.

2. Jäähdytä hetki

tee-taydellinen-kaaretorttu-vaihe-kaksi-680x300

Kumoa paistettu torttupohja sokeroidulle leivinpaperille, poista paistopaperi ja anna jäähtyä hetki liinan alla. Levitä haluamasi täyte ennen kuin pohja on jäähtynyt täysin huoneenlämpöiseksi, jottei se halkeile rullatessa. Toinen tapa on rullata levy lämpimänä heti paistamisen jälkeen leivinpaperin avulla ilman täytettä. Lisää täyte, kun torttu on jäähtynyt ja rullaa se uudelleen pötköksi.

3. Kääräise rullalle

tee-taydellinen-kaaretorttu-vaihe-kolme-680x300

Aloita täytetyn kääretortun rullaaminen pitkältä sivulta lähtien. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jos torttupohjaa taittelee liian väljästi, se saattaa murtua. Myös liian pitkä paistoaika voi johtaa pohjan halkeamiseen. Kääräise rullattu torttu vielä leivinpaperin sisään ja anna tekeytyä jääkaapissa.

4. Lisää koristeet

tee-taydellinen-kaaretorttu-vaihe-nelja-680x300

Koristele kääretorttu juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kääretortun päätypalat pois ja lisää haluamasi koristeet, vaikkapa kermapursotukset. Kauniin lopputuloksen saat kermapursotuksiin, kun käytät pursotinpussissa tähtityllaa. Ripottele kääretortun pinnalle esimerkiksi puolukoita ja valuta kinuskikastiketta. Jos käytät pakastemarjoja, ne kannattaa lisätä tortun päälle hieman kohmeisina.

Kääretortun uudet maut

Jos peruskääretorttu on sinulle jo tuttu juttu ja kaipaat hieman vaihtelua leipomuksiisi, löytyy myös kokeilunnälkäiselle monipuolisesti reseptejä. Suolainen kääretorttu tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle voileipäkakulle. Kääretortun voi täyttää myös jäätelöllä, maustaa Runerbergintortun tapaan tai tehdä aikuisten makuun sopivan tiramisukääretortun. Raikas keväinen kääretorttu maustetaan uudella tavalla rosmariinilla ja passionhedelmällä.

Raaka-aineet kääretorttuihin kätevästi myös verkkokaupasta!