Hyppää sisältöön
Muurinpohjalettuja valkoisella lautasella marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Kesän ihanin lettubaari – makeat ja suolaiset letut

Päivitetty 21.3.2025

Helposti sisätiloissa ja ulkona valmistuvat letut ovat kesän monipuolisin herkku. Letut maistuvat niin suolaisella kuin makealla täytteellä, ja niitä voi herkutella sekä lämpimänä että kylmänä. Lettutaikinasta saa myös helposti maidottoman ja munattoman tai gluteenittoman!

Täytä lettu makealla

Monipuoliset makeat täytetyt letut valmistuvat näppärästi niin kotiliedellä kuin ulkogrillissäkin. Tarjoile makeat letut perinteiseen tyyliin marjaisan hillon tai itse tehdyn marjasoseen ja kuohkean kermavaahdon kera. Makeimpien herkkusuiden letuille voi ripotella hienosokeria tai kaataa kinuski- tai suklaakastiketta. Terveellisempien lettujen ystävät vannovat hedelmäpalojen kuten mansikoiden, banaanien ja marjojen nimeen. Marjojen ja hedelmien kylkeen sopii myös sipaisu suklaa-pähkinälevitettä.

Täytetyt suolaiset letut

Koko perheen suolainen suosikkiräiskäle syntyy helpoiten voista, juustosta ja kinkusta. Twistiä klassikkoon saa sujauttamalla letun sisään mozzarellaa, basilikaa ja ohuita tomaattisiivuja. Rullaletun voi täyttää myös kreikkalaisella tsatsikilla ja fetalla tai kokeilla suolaisen ja makean yhdistelmää lisäämällä letun sisään tuorejuustoa, broileria, omenaa ja parmesaania. Lettujen kanssa maistuvat myös erilaiset tahnat ja dipit.

Nappaa ainekset lettutaikinaan näppärästi verkkokaupasta

Lisää ideoita lettuihin, vohveleihin ja pannukakkuihin sekä muita vinkkejä leivontaan