Pannacottapiirakka 2023 (1440x550)

Kesäiset leivonnaiset marjoista

Julkaistu 11.4.2024

Leivo kesän tuoreet marjat herkullisiin leivonnaisiin! Hyödynnä herukat, vadelmat, mansikat ja muut kesän marjat leivonnassa ja makeissa jälkiruoissa. Marjaiset kesäleivonnaiset hurmaavat taatusti vieraat!

Mansikka ja kakku ne yhteen sopii

Ei ole kesää ilman kotimaista mansikkaa! Mansikasta on saatavilla useaa lajiketta, joista löytyy hieman erilaisia makuvivahteita. Herkullisen makeat mansikat sopivat etenkin kakkuihin ja leivonnaisiin, mutta älä unohda myöskään lettuja, pirtelöä ja muita kesäherkkuja. Löydä lisää parhaimpia mansikkareseptejä!

Vadelma – marja kuin karkki

Myös vadelma kuuluu suomalaiseen kesään ja on herkkua ihan sellaisenaankin, suoraan puskasta syötynä. Aromikas vadelma sopii käytettäväksi mansikan tapaan niin leivonnassa kuin muissakin jälkiruoissa, ja siitä valmistuvat monenlaiset herkut. Katso 8 makeinta reseptiä vadelmasta!

Mustikasta on moneksi

Monipuolinen ja terveellinen mustikka on suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Perinteinen mustikkapiirakka maistuu kaikille, mutta kokeile mustikkaa myös muissa leivonnaisissa, juomissa ja smoothieissa. Kardemumma sopii mustikan makupariksi erityisen hyvin, mutta myös sitruuna piristää mustikan makua. Muista myös tsekata listauksemme 7 maukkaasta mustikkapiirakkareseptistämme!

Herukoista muutakin kuin mehua

Herukoita eli viinimarjoja on saatavilla monta eri lajia, joista yleisimmät ovat musta- ja punaherukka. Punaherukka on maultaan melko kirpeä ja hapokas, mustaherukka täyteläisempi ja makeampi. Raikkaat herukat tasapainottavat mukavasti makeita jälkiruokia, ja sopivat hyvin esimerkiksi vaniljan kaveriksi.

Reseptit marjaleivonnaisiin ja vinkkejä monipuoliseen leivontaan