Laskiaispullat jokaiseen makuun

Laskiaispullat jokaiseen makuun

Päivitetty 27.12.2023

Laskiaispulla on 13.2.2024 vietettävän laskiaistiistain kiistaton jälkiruokaherkku, joilla herkutellaan jo useita viikkoja ennen laskiaistakin. Oletko perinteisen laskiaispullan ystävä vai valitsetko nokkelan laskiaispullacroissantin?

Nappaa tästä taatusti herkulliset vuoden 2024 laskiaispullahitit, joita on ihan pakko kokeilla! Laskiaisen paras herkku valmistuu helposti kymmenellä eri tavalla.

1. Maritozzi-pullat

Täydellisempää pullaa saa hakea! Italialainen herkkupulla sopii mainiosti laskiaiseen, sillä sekin täytetään kermavaahdolla. Tämä pulla on myös tavallista pullaa huomattavasti pehmeämpi. Maritozzi-pullaa voisi sanoa jopa rakkauden pullaksi, sillä sen kermatäytteen sekaan on moni piilottanut kihlasormuksen.

Maritozzi-pullat 2023 (680 x 289)

2. Laskiaispullacroissantit

Laskiaispullacroissantit ovat niin upeita ja herkullisia, että voit kruunata niillä minkä tahansa talven herkkupöydän. Rullaa pullat hauskasti croissantin muotoon ja täytä tutuilla täytteillä: mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla. Resepti onnistuu helposti valmiista pakastepullataikinasta.

Laskiaispullacroissantit (680 x 300)

3. Korvapuusti-laskiaispullat

Korvapuusti-laskiaispullat ovat tämän vuoden hitti! Näissä pullissa yhdistyvät kaksi suosikkipullaa, korvapuusti ja laskiaispulla, sopivan överiksi lopputulokseksi. Jos ajattelit, ettei korvapuusti voi herkullisemmaksi muuttua, testaa näitä. Herkutteluhetki on taattu!

Korvapuusti-laskiaispullat 2024 680x300

4. Laskiaispullavohvelit

Tässä perinteisen laskiaispullan uusi herkullinen muoto: pullat syntyvät näppärästi vohveliraudalla ja saavat sen ansiosta ihanan rapean pinnan!

Akuuttiin pullanhimoon löytyy helpotus pakaste-altaasta, sillä huolettoman leipurin paras herkku tehdään valmiista pullataikinasta ilman vaivaamista. Nyt on aika ottaa kermat ja hillot esiin ja aloittaa laskiaisherkun valmistus!

Laskiaispulla-vohvelit 2021 (680 x 298)

5. Laskiaispullaritarit

Köyhien ritareiden tapaan valmistettavat söpöt laskiaispullaritarit ovat nopein reitti laskiaisherkutteluun. Ritarit päällystetään kunnon nokareella kermavaahtoa sekä täyteläisellä mantelivoilla. Voit myös käyttää samaa suosikkihilloasi, jota yleensä käytät laskiaispullan täytteenä.

Laskiaispullaritarit 2020 (680 x 298)

6. Laskiaispullakranssi

Suolakinuskin makuinen pullakranssi on herkullinen laskiaispullahitti, josta ei kermavaahtoakaan ole unohdettu. Suolainen kinuski ja pehmeä kermavaahto ovat niin täydellinen yhdistelmä, että maistamisen jälkeen toivot laskiaisen jatkuvan ikuisesti!

Laskiaispullakranssi 2019 (680 x 298)

7. Perinteiset laskiaispullat

Se kysytyin kysymys laskiaisena on: mitä täytteitä laskiaispullaan tulee? Mantelimassaa vai hilloa? Toiset valitsevat laskiaispullansa väliin mansikkahillon ja kermavaahdon, toiset nauttivat mantelimassatäytteisistä laskiaispullista. Kumpi on sinun valintasi? 

Laskiaispulla 2023 (680 x 298)

8. Pätkislaskiaispullat

Oletko sinä Pätkis-fani? Nappaa tästä suussasulava ja ihanan koukuttava resepti kevättalvea piristämään! Täyteläinen minttusuklainen pätkistäyte kruunaa tämän suosikkilaskiaispullan.

Toinen vaihtoehto on suklainen laskiaispulla, joka saa väliinsä sekä suklaatäytteen että suklaakermavaahtoa. 

Pätkislaskiaispullat 2022 680x300

9. Vegaaniset laskiaispullat

Mistä saa parhaat vegaaniset pullat? Omasta kotikeittiöstä tietysti! Vegaaniset laskiaispullat valmistuvat näppärästi valmiita pakastepullia hyödyntämällä. Voit tietysti tehdä vegaanisen pullataikinan myös alusta asti itse. Täytteeksi tulee ihanan kuohkeaa suklaamoussea, maidotonta kermavaahtoa ja tietysti lempihilloasi!

Vegaaninen laskiaispulla suklaamoussella 2017 (680 x 298)

10. Laskiaissämpylät

Yllätä läheisesi hauskoilla suolaisilla laskiaispullia muistuttavilla laskiaissämpylöillä! Talviriennoista kotikeittiön lämpöön saapuvat seikkailijat saavat tästä mainion ruokaisan ja superherkullisen välipalan. Suolaisen herkkusämpylän välissä maistuu poron kylmäsavupaisti, raikas crème fraîche ja pehmeä vuohenjuusto.

Laskiaissämpylät 2015 (680 x 300)

Onnistuu myös gluteenittomasti

Gluteenittomasta pullataikinasta syntyy kuohkeita ja pehmeitä pullia, joita voit käyttää tavallisten vehnäpullien sijaan. Pirkan gluteenittomalla pullataikinalla on puolestaan helppo oikaista mausta tinkimättä: sen avulla valmistat gluteenittomat laskiaispullat helposti ja nopeasti.

Helpot laskiaispullat Pirkan tapaan

Pirkka esipaistettu vehnäpulla n.14kpl/700g pakaste - kuva

Pirkka esipaistettu vehnäpulla n.14kpl/700g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl - kuva

Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl

Katso lisää ›

Pirkka vadelmahillo 400g - kuva

Pirkka vadelmahillo 400g

Katso lisää ›

Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevite 400g RFA - kuva

Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevite 400g RFA

Katso lisää ›