K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Laskiaispullat jokaiseen makuun

Laskiaispullat jokaiseen makuun

Laskiaispulla on 1.3.2022 vietettävän laskiaistiistain kiistaton jälkiruokaherkku, joilla herkutellaan jo useita viikkoja ennen laskiaistakin. Oletko perinteisen laskiaspullan ystävä vai valitsetko laskiaispullacroissantin? Tässä parhaat laskiaispullareseptit jokaiseen makuun.

Vuoden 2022 laskiaispullahitit, joita on pakko kokeilla

Laskiaispullacroissantit on tämän vuoden hittiresepti! Rullaa laskiaispullat hauskasti croissantin muotoon ja täytä tutuilla täytteillä: mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla. Resepti onnistuu helposti valmiista pakastepullataikinasta.

Laskiaispullacroissantit kuvitus

Laskiaispullavohvelit ovat perinteisen laskiaispullan uusi herkullinen muoto: ne syntyvät näppärästi vohveliraudalla ja saavat sen ansiosta ihanan rapean pinnan. Akuuttiin pullanhimoon löytyy helpotus pakaste-altaasta, sillä hittiherkku tehdään valmiista pullataikinasta ilman vaivaamista. Sitten vain kermat ja hillot esiin ja vohvelirauta tulille.

KAart 21 laskiaispulla-vohvelit

Laskiaispullaritarit valmistuvat köyhien ritareiden tapaan ja ovat nopea tie laskiaispullilla herkutteluun. Ritarit päällystetään kunnon nokareella kermavaahtoa sekä täyteläisellä mantelivoilla. Voit toki myös käyttää päällysteenä samaa suosikkihilloasi, jota yleensä käytät laskiaispullan täytteenä.

Laskiaispullaritarit fiiliskuva

Nachosemlor eli laskiaispullanachot vastaavat kaikkien laskiaispullan ystävien unelmiin. Laskiaispullanachojen taika on siinä, että nautiskelija voi valita jokaiselle pullanacholle ihan niin paljon hilloa tai mantelimassaa ja kermavaahtoa kuin haluaa.

Suolakinuskin makuinen laskiaispullakranssi on laskiaispullahitti, josta ei kermavaahtoakaan ole unohdettu. Suolakinuski-laskiaispullakranssin maistamisen jälkeen toivot, ettei laskiainen päättyisi koskaan.

laskiaispullat5

Laskiaispulla hillolla ja kermavaahdolla vai mantelimassalla?

Se kysytyin kysymys laskiaisena on: mantelimassalla vai hillolla? Toiset valitsevat laskiaispullansa väliin mansikkahillon ja kermavaahdon, toiset nauttivat mantelimassatäytteisistä laskiaispullista. Kumpi klassikoista on sinun valintasi? 

Laskiaispullat

Oletko perinteisen täytteen ystävä, mutta kaipaat silti jotain uutta? Leivo laskiaispulla pitkoksi!

Nutella-laskiaispulla vai suklaalaskiaispulla?

Rakastatko suklaata? Edessä on vaikea valinta. Täyteläinen suklaalevite kermavaahdon kera täyttää tämän vuoden suosikkilaskiaispullan, Nutella-pullan. Toinen vaihtoehto on suklainen laskiaispulla, joka saa väliinsä sekä suklaatäytteen että suklaakermavaahtoa. 

Suklaapullat

Suolainen laskiaispulla vai makea laskiaiscroissant?

Suolaista vai makeaa? Suolaisen laskiaissämpylän välissä maistuu poron kylmäsavupaisti, raikas crème fraîche ja pehmeä vuohenjuusto. Laskiaiscroissant puolestaan syntyy, kun croissant halkaistaan ja täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Tiesitkö muuten, että itse tehdyt croissantit on yllättävän helppo valmistaa?

Laskiaissämpylä

Jotain aivan erilaista: Twix-laskiaispulla ja prinsessapulla

Twix-laskiaispulla on todellinen överipulla. Sen sisällä on uutta herkullista Twix-suklaalevitettä ja kermavaahtoa. Pulla kuorrutetaan tummalla suklaalla ja rouhitulla Twix-suklaapatukalla.

Rakkaassa naapumaassamme princess semla eli prinsessapulla on noussut oikeaksi hittireseptiksi. Prinsessakakun näköinen pulla sopii mainiosti myös meidän laskiaiseemme. Tuhti herkku syntyy tavallisista vehnäpullista, jotka päällystetään ohueksi kaulitulla vihreällä marsipaanilla. Tämän jälkeen pullien päältä leikataan lakki, pullan sisusta koverretaan ja pulla täytetään tutun laskiaispullan tapaan hillolla ja kermavaahdolla. Lopuksi marsipaanipäällysteinen lakki asetetaan taas pullan päälle. Kuvia prinsessapullasta Instagramissa >> 

660xTwix-laskiaispulla

Onnistuu myös gluteenittomasti

Gluteenittomasta pullataikinasta syntyy kuohkeita ja pehmeitä pullia, joita voit käyttää tavallisten vehnäpullien sijaan. Pirkan gluteenittomalla pullataikinalla on puolestaan helppo oikaista mausta tinkimättä: sen avulla valmistat gluteenittomat laskiaispullat helposti ja nopeasti.