Lastenjuhlien hitit – 7 vinkkiä onnistuneisiin juhliin

Lastenjuhlien hitit – 7 vinkkiä onnistuneisiin juhliin

Päivitetty 17.9.2019

Juhlakonkarien vinkeillä järjestät lapsellesi kaverisynttärit, joista nauttivat paitsi vieraat myös sinä.

1. Teema helpottaa suunnittelua

Lastensynttärien teemaa ei kannata ottaa stressinaiheena vaan suunnittelua helpottavana tekijänä – ja tietysti ilon aiheena sekä sankarille että vieraille. Teema voi näkyä vaikka vain kutsussa, kakussa ja pienesti kattauksessa. Runsaat koristeet tai kaverilahjat eivät ole tarpeen.

Kestosuosikki on yksisarvissynttärit, joissa lapset voi hurmata yksisarviskakulla tai helpoilla yksisarvismokkapaloilla.

Teema voi olla myös väri, kuten trendikäs musta. Kakkuna komeilee silloin musta kissakakku.

Yksisarvismokkapalat kuvitus

2. Ei vanhempia, kiitos

Kehotamme viettämään lasten omat juhlat lasten kesken, kun ikä sallii. Tällöin huomion saa keskittää koko ajaksi lapsiin. Myös tarjottavien suunnittelu on selkeämpää: riittää että nakkikääröt ja muut hittiherkut vakuuttavat vain juhlien tärkeimmän joukon, lapset.

3. Oikaise suolaisissa tarjottavissa

Lastenjuhliin tehtävän suolaisen ruoan kannattaa olla mahdollisimman yksinkertaista. Toimivaksi todettu on margherita-tyyppinen pizza, johon ei tule muita epäilyttäviä täytteitä kuin tomaattikastike ja juusto. Rohkeampi kokeilee pellillä paistettavaa nyhtökaurapiirakkaa, josta siitäkin on epäilyttävät ainekset karsittu minimiin. Leikkaa piirakka pienenpieniksi paloiksi, jotta kynnys syömiseen ei kasvaisi liian korkeaksi.

Sipsit ja suolatikutkin ovat aivan riittävästi, mutta jotain suolaista on hyvä olla, ennen kuin kakku kannetaan pöytään.

Nyhtökaurapiirakka pellillä kuvitus

4. Kasvikset, pitäydy turvallisissa

Kurkkutikkukulho syödään tyhjäksi, ja porkkanakuppi vajenee selkeästi. Retiisit, lantut ja kukkakaalit kannattaa sen sijaan unohtaa. Ja muista tämä: kaikki rakastavat vesimelonia!

5. Jäätelö toimii aina

Kukaan lapsi ei kieltäydy jäätelökakusta, ja kaiken lisäksi sen valmistus vie murto-osan täytekakun teosta. Lapa kolme litraa valmista jäätelöä irtopohjavuokaan, jossa se jähmettyy kakun muotoon. Saat lapsia kiinnostavan lisäefektin kakkuun, kun sekoitat jäätelön joukkoon nonparelleja ja rapeaa marenkimurua.

Helpon jäätelökakun voit täsmätä teemaan nostamalla kakun koristeeksi pari teeman mukaista lelua: eläinhahmoja, Ryhmä Hau -koiria, Lol Surprise -nukkeja tai vaikka Star Wars -ukkoja.

Lasten jäätelökakku kuvitus

6. Lahjo lähtijät

Lahjapussukat ovat oiva tapa saada lapset lähtemään hyvillä mielin kotiin, synttärit kun tietysti loppuvat liian aikaisin ja tylsät vanhemmat tulevat hakemaan kesken kaiken kivan. Pieni yllätys vieraille kannattaakin antaa vasta ovella. Ja taas, ei paineita pussukan sisällöstä. Muutama tarra ja namu riittävät hyvin.

7. Skippaa siivoaminen

Lastenjuhlien jälkeen on joka tapauksessa kaaos, joten mieti, kuinka perusteellinen siivous on todella tarpeen ennen juhlia. Arvostavatko lapset tahrattomaksi pestyä lattiaa, vai olisiko parempi mopata vasta juhlien jälkeen? Kotia siivotessa on hyvä pitää mielessä: klähmäkäsien jäljet ovat varma merkki hyvistä herkuista.