Venäläinen zakuska-alkuruokapöytä

Venäläinen zakuska-alkuruokapöytä

Venäläinen zakuska-alkuruokapöytä katetaan perinteisesti tarjolle ennen pääruokaa, mutta on niin täyttävä, että käy itsessään kokonaiseksi ateriaksi.

Venäläisestä zakuska-alkuruokapöydästä ei jää nälkä! Zakuska tarkoittaa pientä suupalaa ja niitä katetaan pöytään useampaa sorttia. Tarjolla on ainakin suolakurkkuja, erilaisia kaloja, leikkeleitä, majoneesipohjaisia salaatteja ja suolaisia sekä makeita piirakoita. Alkuruokapöydän ja pääruoan välissä tarjotaan keittoa, kuten borssia smetanan kera tai kalaseljankaa.

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka leivotaan voitaikinakuoreen ja täytetään riisillä, tillillä sekä lohiviipaleilla. Blinit sopivat loistavasti alkuruokapöytään smetanan, mädin ja punasipulin kera tarjottuna.

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka 2019Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka

Kaloista tarjolla on usein silliä, joka on tapana koota komeaksi sillivadiksi. Kerää venäläiselle sillivadille pilkottua kananmunaa, etikkapunajuurta, punasipulia ja suolakurkkua. Varaa lisäksi nautittavaksi vaikkapa graavilohta tai kylmäsavustettua lohta.

Venäläisestä salaatista eli salat olivierista on olemassa lukuisia versioita. Majoneesipohjainen salaatti kuuluu olennaisesti zakuska-alkupalapöytään ja sitä on tapana nauttia varsinkin uudenvuodenjuhlinnan aikaan.

Venäläinen salaatti eli salat olivier 2019Salat olivier

Muita herkullisia tarjottavia ovat pelmenit, lihatäytteiset mehevät taikinanyytit. Sieniruoat ovat venäläisen keittiön ikisuosikkeja, kokeile alkuruokapöydässä esimerkiksi sieniruukku juliennea, joka tarjotaan annosvuoissa juuston kanssa.

Pelmenit lihatäytteellä 2019 kopioPelmenit