Juhla
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Viiniä lampaan seuraksi

Viiniä lampaan seuraksi

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä nappaamalla ruokajuomiksi nämä Viinipostin suosikkilammasviinit!

Poggio al Tufo Rompicollo

Mehevä ja hilloinen italialainen punaviini lammasherkkujen kylkeen.

Tommasin perheyrityksen omistaman Poggio al Tufon tarhat sijaitsevat Italiassa, Toscanan kuuluisassa Maremmassa. Viinit imevät maanläheiset arominsa vulkaanisesta maaperästä, johon myös ”Tufo” tilan nimessä viittaa. Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini pääsiäisen lammasaterioiden kumppaniksi.

Hinta 12,98 €/0.75l

Katso lisää: Poggio al Tufo Rompicollo

paasiaisviinit poggio 680x300

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Intensiivinen, tumman luumun värinen viini tuoksuu kypsiltä maustetuilta kirsikoilta, luumulta ja karhunvatukoilta. Pitkän tammikypsytyksen seurauksena aromeista löytyy myös paahteisuutta, savua sekä mokkaa. Pehmeät tanniinit tuovat ryhtiä tälle täyteläiselle ja kokonaisuudessaan voimakkaalle eteläafrikkalaiselle viinille.

Pääsiäisen lammasruokien lisäksi viini sopii hyvin voimakkaalle, paistetulle punaiselle lihalle, joka voi olla myös yrttimarinoitu. Älä kuitenkaan toista savun aromeja lihassa – yhteistulos on muutoin liikaa savun hallitsema. Yrtit, paprika ja sipulit sen sijaan sopivat hyvin kokonaisuuteen.

Hinta 8,99 €/0.75l

Katso lisää: Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

paasiaisviinit lyngrove 680x300

Coto de Imaz Gran Reserva

Espanjalainen Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista.

Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Hinta 25,60 €/0.75l

Katso lisää: Coto de Imaz Gran Reserva

paasiaisviinit cotodeimaz 680x300