Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Viiniä lampaan seuraksi

Viiniä lampaan seuraksi

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä nappaamalla ruokajuomiksi nämä Viinipostin suosikkilammasviinit!

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Mehevä ja hilloinen italialainen punaviini lammasherkkujen kylkeen.

Tommasin perheyrityksen omistaman Poggio al Tufon tarhat sijaitsevat Italiassa, Toscanan kuuluisassa Maremmassa. Viinit imevät maanläheiset arominsa vulkaanisesta maaperästä, johon myös ”Tufo” tilan nimessä viittaa. Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini pääsiäisen lammasaterioiden kumppaniksi.

Hinta: 13€/0.75l

›› lue lisää

paasiaisviinit poggio 680x300

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Etelä-Afrikkalainen lämpimän mausteinen, mutta helposti lähestyttävä viini on muhevan marjainen ja hieman savuinen liharuokien ystävä. Erinomainen hinta-laatusuhde!

Pitkän tammikypsytyksen seurauksena aromeista löytyy paahteisuutta, savua sekä mokkaa. Pehmeät tanniinit tuovat ryhtiä tälle täyteläiselle ja kokonaisuudessaan voimakkaalle eteläafrikkalaiselle viinille.

Pääsiäisen lammasruokien lisäksi viini sopii hyvin voimakkaalle, paistetulle punaiselle lihalle, joka voi olla myös yrttimarinoitu. Älä kuitenkaan toista savun aromeja lihassa – yhteistulos on muutoin liikaa savun hallitsema. Yrtit, paprika ja sipulit sen sijaan sopivat hyvin kokonaisuuteen.

Hinta: 9€/0.75l*

›› lue lisää

paasiaisviinit lyngrove 680x300

Coto de Imaz Gran Reserva

Espanjalainen Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista. Coto de Imaz Gran Reserva palkittiin 97 pisteellä arvostetussa Decanter 2019 -kilpailussa!

Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Hinta: 25,98€/0.75l*

›› lue lisää

paasiaisviinit cotodeimaz 680x300