Mikä viini lampaan seuraksi?

Mikä viini lampaan seuraksi?

Päivitetty 27.9.2023

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä nappaamalla ruokajuomiksi nämä Viinipostin ammattilaisten suosittelemat lammasviinit!

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini sopii monikäyttöisenä ruokaviininä erinomaisesti lampaan seuraan.

Tommasin perheyrityksen omistaman Poggio al Tufon tarhat sijaitsevat Italiassa, Toscanan kuuluisassa Maremmassa. Viinit imevät maanläheiset arominsa vulkaanisesta maaperästä, johon myös ”Tufo” tilan nimessä viittaa. Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini pääsiäisen lammasaterioiden kumppaniksi.

Hinta: 13,28 €/ 0.75 l

Lue lisää >>

Pääsiäisviini poggo al Tufo Rompicollo 2018

Raimat Abadia Crianza Organic

Espanjalainen keskitäyteläinen ja kevyen yrttinen punaviini on täydellinen pari lampaalle!

Viinin melko täyteläinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Marjaisuuden ja hennon paahteisuuden lisäksi aistittavissa on kuivattujen hedelmien ja makeiden mausteiden vivahteita - myös hentoa kahvisuutta. Tasainen suutuntuma ryhdittyy pehmeiden tanniinien ansiosta. Viini jättää paahteisen jälkivaikutelman.

Hinta: 10,99 € / 0,75 l

Lue lisää >>

Raimrat punaviini pääsiäinen

Coto de Imaz Gran Reserva

Espanjalainen Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini, joka myötäilee muhevana ja maanläheisenä viininä lammasruokien makuja.

Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Coto de Imaz Gran Reserva tulee Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista. Coto de Imaz Gran Reserva palkittiin 97 pisteellä arvostetussa Decanter 2019 -kilpailussa!

Hinta: 26,19 € / 0,75 l

Lue lisää >>

Pääsiäisviini lampaalle - Coto de Imaz Gran reserva