Koti ja hyvä olo
Mitä tehdä hiihtolomalla?

Mitä tehdä hiihtolomalla?

Koulujen talvilomaa eli hiihtolomaa vietetään keväällä 2020 viikoilla 8, 9 ja 10. Katso parhaat vinkit koko perheen talvisiin hiihtolomapuuhiin!

Hiihtoloma on toivottu hengähdystauko kevättalven kiireisiin. Talvilomaa vietetään keväällä 2020 seuraavasti:

  • viikolla 8 (17.–21.2.2020) lomaillaan pääkaupunkiseudulla, Porissa ja Turussa
  • viikolla 9 (24.–28.2.2020) vapaalla ovat muun muassa Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kotkan ja Seinäjoen koululaiset
  • viikolla 10 (2.–8.3.2020) Itä- ja Pohjois-Suomen koulut pääsevät lomalle

Lähde: Opetushallitus

Mitä tehdä hiihtolomalla - katso 6 vinkkiä

1. Lähde mäkeen

Suosittu tapa viettää talvilomaa on suunnata hiihtokeskukseen. Keskuksista löytyy tekemistä koko perheelle sekä rinteistä, laduilta että niiden ulkopuoleltakin. Levin hiihtolomalla perheitä viihdyttävät muun muassa ikärajattomat keikat: Gasellit (19.2), Ellinoora (26.2) sekä Teflon Brothers (3.3). Rukan hiihtolomaviikkojen ohjelmaa löydät täältä: Rukan hiihtolomaviikko 8 ja Rukan hiihtolomaviikko 9.

Lue lisää hiihtokeskusten omilta sivuilta:

2. Lennä aurinkoon

Toinen suosittu keino katkaista talven pimeys on hypätä lentokoneeseen ja suunnata etelän aurinkoon. Plussa-asiakkaana saat Tjäreborgin lomamatkan aina edullisemmin.

Lue lisää Tjäreborgin hiihtolomamatkoista

3. Pulahda kylpylään

Kylpylälomalla viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Erilaiset altaat, liukumäet ja vesilelut, kuntoilu sekä muut hauskat harrasteet sopivat kaikille ja päivän päätteeksi ruoka maistuu koko porukalle.

Kuopion Kylpylä Hotelli Rauhalahti tarjoaa Plussa-asiakkaille sekä pisteitä että etuja. Suomen suosituin vesipuisto ja kylpylä Flamingo Spa hyvien yhteyksien päässä Vantaalla hemmottelee aikuisia tunnelmallisella Spa Kylpylällä ja lapset voivat purkaa energiaansa Vesipuistossa tai sisäseikkailupuisto Naurusaaressa.

4. Seilaa Itämerellä

Tukholma ja Tallinna ovat helppoja kohteita lasten kanssa niin hauskanpitoon, shoppailuun kuin ruokaelämyksiinkin. Lasten kanssa voi Tukholmassa vierailla ulkoilmamuseossa ja eläintarhassa Skansenilla, jännittävässä Vasa-museossa tai Astrid Lingrenin teoksiin perustuvassa Junibackenin satumaailmassa. Tallinnan tunnelmallinen vanhakakaupunki tarjoaa elämyksiä hyvän ruoan ja ostosten merkeissä niin kesällä kuin talvellakin.

Tallink Silja tarjoaa Plussa-asiakkaille kaikista netistä varatuista matkoista Plussa-pisteitä.

5. Viihdy kotona

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun kotikulmillakin voi touhuta vaikka mitä! Lumisilla talvikeleillä maistuu ulkoilu, hiihto ja pulkkamäessä iloittelu. Retkelle voi pakata mukaan talviset eväät tai paistaa makkarat tai tikkupullat nuotiolla.

Kevättalvella kokkaillaan herkullisia pataruokia ja lämmittäviä keittoja. Katso herkulliset reseptivinkit hiihtolomalle ja pyöräytä jälkiruoaksi mehevät laskiaispullat suosikkitäytteillä.

Netflix, HBO Nordic, Viaplay sekä muut suoratoistopalvelut tarjoavat lomaelämyksiä suosittujen sarjojen ja elokuvien muodossa. Kata kotikatsomoon sarjamaratonevääksi vaikkapa jotain näistä:

Muista myös, että Plussa-kortilla saat Finnkinon elokuvaliput aina keskiviikkoisin -20% edullisemmin joko kassalta tai Finnkinon verkkokaupasta. Ohjelmistossa olevat elokuvat löydät täältä ja ohjeet Plussa-edun käyttämiseen täältä.