Mitä tehdä hiihtolomalla?

Mitä tehdä hiihtolomalla?

Koulujen talvilomaa eli hiihtolomaa vietetään keväällä 2023 viikoilla 8, 9 ja 10. Katso parhaat vinkit koko perheen talvisiin hiihtolomapuuhiin!

Hiihtoloma on toivottu hengähdystauko kevättalven kiireisiin. Talvilomaa vietetään keväällä 2023 seuraavasti:

  • viikolla 8 (20.─26.2.2023) lomaillaan pääkaupunkiseudulla, Porissa ja Turussa
  • viikolla 9 (27.2.─5.3.2023) vapaalla ovat muun muassa Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kotkan ja Seinäjoen koululaiset
  • viikolla 10 (6.─12.3.2023) Itä- ja Pohjois-Suomen koulut pääsevät lomalle

Lähde: Opetushallitus

Mitä tehdä hiihtolomalla - muutamia vinkkejä

1. Viihdy kotona

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun kotikulmillakin voi touhuta vaikka mitä! Lumisilla talvikeleillä maistuu ulkoilu, hiihto, luistelu ja pulkkamäessä iloittelu.

Kaikki mitä haluat tietää hiihdosta löytyy Suomen Ladun Kaikki hiihdosta -sivustolta, myös oman paikkakuntasi latu tiedot.

Luistelua voi harrastaa joko luonnonjäällä tai tähän tarkoitukseen jäädytettyä luistinradalla. Kaupungin yllä pitämät luistinradat näet kätevästi kuntasi sivuilta.

Pulkkamäki kutsuu kaikkia ikään katsomatta.

Talviretkelle voit lähteä perheen kanssa ja pakata mukaan talviset eväät tai paistaa makkarat nuotiolla. Kevättalvella kokkaillaan herkullisia pataruokia ja lämmittäviä keittoja. Katso herkulliset reseptivinkit hiihtolomalle ja pyöräytä jälkiruoaksi mehevät laskiaispullat suosikkitäytteillä.

Netflix, HBO Nordic, Viaplay sekä muut suoratoistopalvelut tarjoavat lomaelämyksiä suosittujen sarjojen ja elokuvien muodossa. Kata kotikatsomoon sarjamaratonevääksi vaikkapa jotain näistä:

2. Lähde mäkeen lähelle

Suosittu tapa viettää talvilomaa on suunnata hiihtokeskukseen. Keskuksista löytyy tekemistä koko perheelle sekä rinteistä, laduilta että niiden ulkopuoleltakin. Katso oman paikkakuntasi hiihtokeskuksen tarjonta. Hiihtokeskuksissa toimitaan turvallisesti ja vastuullisesti. Noudattamalla ohjeita, voimme nauttia ulkoliikunnasta ja talvi urheilusta täysillä. Lue lisää hiihtokeskusten omilta sivuilta turvallisuusohjeista:

3. Talviuinti

Kiinnostaako talviuinti? Suomen ladun keräämien ohjeilla avulla pääset alkuun talviuinti harrastuksessa.