
Laskiaispullat jokaiseen makuun
Päivitetty 13.1.2025Laskiaispulla on 4.3.2025 vietettävän laskiaistiistain kiistaton jälkiruokaherkku, joilla herkutellaan jo useita viikkoja ennen laskiaista. Oletko perinteisen laskiaispullan ystävä vai valitsetko nokkelan laskiaispullacroissantin? Entä tuleeko sinun laskiaispullan väliin hilloa vai valitsetko laskiaispullan mantelimassalla? Laskiaisen paras herkku valmistuu helposti kymmenellä eri tavalla, löydä uusi suosikkipullasi!
Miten laskiaispulla täytetään?
Laskiaispullien täyttäminen on hauskaa puuhaa! Pullien tultua uunista, anna niiden ensin jäähtyä. Kun pullat ovat jäähtyneet, halkaise ne ja täytä hillolla ja kermavaahdolla tai mantelimassalla. Halutessasi voit painaa ennen täyttämistä pulliin kolot teelusikalla, jolloin pullassa on sopiva syvennys täytettä varten.
Miten laskiaispulla syödään?
Laskiaispullan syömisessä tyyli on vapaa! Moni syö pullan kokonaisena tai aloittaen ensin pullan hatusta ja siirtyen sitten herkuttelemaan muita osia pullasta. Jos haluat varmistaa, että kädet pysyvät siistinä, voi pullan toki syödä myös haarukalla ja veitsellä.
Mitä laskiaispullan väliin?
Laskiaispullan väliin sujautetaan tavallisesti mansikkahilloa ja kermavaahtoa tai mantelimassaa. Vuosien varrella täytteiden kirjo on kuitenkin kasvanut: Jos perinteiset laskiaispullat ei maistu, kokeile pätkislaskiaispullia, joiden välistä löytyy ihanaa pätkiskermavaahtoa!