Talviretken eväät

Talviretken eväät

Päivitetty 20.12.2023

Kevättalvi sekä valkoisena hohtava hanki houkuttelevat pulkkamäkeen, hiihtoladuille sivakoimaan tai kävelyretkelle metsään. Urheillessa tulee nälkä, ja lämmittävät eväät ovatkin retkellä tarpeen. Katso vinkit sekä reseptit talven eväsretkeä varten ja valmista mukaan lämmintä juotavaa ja helppoa nuotioruokaa.

Ruoan sanotaan maistuvan aina paremmalta ulkona syötynä. Tässä siis parhaat eväät talviretkelle - luistinradalle, pitkälle kävelylle tai reippaalle hiihtolenkille.

Lämpimät juomat termariin

Talvisella hiihtoretkellä maistuu kaikkien suosikki, perinteinen kuuma kaakao! Muita suklaisia juomia saat loihdittua myös valkosuklaasta. Jos haluat lisätä arkeesi uusia ruokaelämyksiä, kokeile retkijuomana erilaisia kahvijuomia tai nauti lumikinosten keskellä ihan itse tehty chai-latte. Termoskannussa juoma kuin juoma pysyy lämpimänä.

Kauralatte 2017 (680 x 297) Kuvassa: Kauralatte

Retkeilijän eväsleivät

Kurkkaa eväsleipiä tehdessä jääkaapin ja hyödynnä leipien teossa vähän nahistuneet kasvikset. Näin hävikkiä ei pääse syntymään! Nopeasti valmistuvat tonnikalakolmioleivät maistuvat varmasti koko perheelle ja sinihomejuustofanin on ehdottomasti kokeiltava vohveliraudalla lämmitettäviä kinkku-sinihomejuustoleipiä. Eväsleivät kannattaa kääriä tiiviisti folioon tai muovikelmuun. Jos täytteitä ei ole paljoa, voit pakata leivät myös tyhjään kaupan leipäpussiin.

BLT-leipä 2022 (680x300) Kuvassa: BLT-leipä

Keittoa termarista

Ota kaakaotermarin lisäksi retkelle mukaan myös toinen termospullo täynnä ihanaa keittoa! Lämmittävät sosekeitot maistuvat eväsleipien kanssa. Helposti valmistuvaan kasvissosekeittoon voit heittää mitä vain kasviksia jääkaapista. Lisää ylellisyyttä retkelle saat mustajuurikeitolla tai soseutetulla lohikeitolla.

Pakkaa keiton päälle ripoteltavat ainekset pakasterasiaan ja saat makuelämyksestä ulkona yhtä täydellisen kuin kotikeittiössäkin.

Paahdettu paprika-tomaattikeitto 680x300 Kuvassa: Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Nuotioruokaa talviretkelle

Moni kesän grilliherkku maistuu mainiosti myös lumikinosten keskellä. Kokoa kotona valmiiksi vaikka herkulliset halloumi-chorizovartaat. Perinteisen makkaranpaiston sijaan voit lisätä talviretken elämyksellisyyttä hauskoilla lasten suosikeilla, kalapuikkohodareilla. Nuotiolla valmistuvat helposti myös perinteiset tikkupullat.

Jos kokkaat evästä nuotiolla, muista pakata retkelle mukaan myös ruokailuastioita, talouspaperia ja roskapusseja.

Helpot makkaravartaat 2018 (680 x 300) Kuvassa: Helpot makkaravartaat