Näin kuorit ja hienonnat sipulin käden käänteessä
Päivitetty 23.12.2022Onko sipulin pilkkominen ollut sinulle aina itkettävää ja turhauttavaa puuhaa? Ei hätää! Nappaa parhaat ohjeet sipulin kuorintaan ja pian hienonnat sipulit vaivattomasti.
Sipulia käytetään monessa ruoassa. Kun taidat näppärän tekniikan sen pilkkomiseen, on sipulin paloittelu yksi hauska osuus kokkauksessa! Voit harjoitella tekniikkaa kokkaamalla 10 parasta sipulireseptiämme tästä.
1. Halkaise sipuli
Aseta sipuli leikkuulaudalle kanta leikkuulautaa vasten. Halkaise sipuli kuorineen ja poista kuoret.
2. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi
Pane sipulin puolikas leikkauspinta leikkuulautaa vasten. Leikkaa sipuli syidensuuntaisesti ohuiksi viipaleiksi. Jätä viipaleet päästä kiinni.
3. Tee vaakaviillot
Leikkaa sipuli vielä vaakasuunnassa 2–3 osaan.
4. Leikkaa silpuksi
Pidä viipaleet nipussa ja leikkaa pieneksi silpuksi. Leikkaa toinen puolikas samalla tavalla. Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä. Viiltoliikkeet takaavat, ettei sipuli myöskään itketä.
Hienonnettu sipuli sopii mainiosti pekoni-sipulikastikkeessa tarjottaviin lihapuliin, katso resepti täältä.