Näin onnistut
Näin kuorit ja hienonnat sipulin

Näin kuorit ja hienonnat sipulin

Miten sipuli kuoritaan helposti? Katso vinkit sipulin kuorintaan ja siihen, miten hienonnus onnistuu vaivattomasti.

Näin kuorit ja hienonnat sipulin

1. Aseta sipuli leikkuulaudalle kanta leikkuulautaa vasten. Halkaise sipuli kuorineen ja poista kuoret.

Kuori_sipuli

2. Pane sipulin puolikas leikkauspinta leikkuulautaa vasten. Leikkaa sipuli syidensuuntaisesti ohuiksi viipaleiksi. Jätä viipaleet päästä kiinni.

Leikkaa_pystysuunnassa

3. Leikkaa sipuli vielä vaakasuunnassa 2–3 osaan.

Leikkaa_vaakasuunnassa

4. Pidä viipaleet nipussa ja leikkaa pieneksi silpuksi. Leikkaa toinen puolikas samalla tavalla. Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä. Viiltoliikkeet takaavat, ettei sipuli myöskään itketä.

silpuksi

Hienonnettu sipuli sopii mainiosti pekoni-sipulikastikkeessa tarjottaviin lihapuliin, katso resepti täältä.

Lisää vinkkejä ruoanlaittoon Ruoanlaiton-kasikirjastamme.

Näin onnistuu kasvisten paloittelu