Näin kuorit ja hienonnat sipulin käden käänteessä

Näin kuorit ja hienonnat sipulin käden käänteessä

Päivitetty 23.12.2022

Onko sipulin pilkkominen ollut sinulle aina itkettävää ja turhauttavaa puuhaa? Ei hätää! Nappaa parhaat ohjeet sipulin kuorintaan ja pian hienonnat sipulit vaivattomasti.

Sipulia käytetään monessa ruoassa. Kun taidat näppärän tekniikan sen pilkkomiseen, on sipulin paloittelu yksi hauska osuus kokkauksessa! Voit harjoitella tekniikkaa kokkaamalla 10 parasta sipulireseptiämme tästä.

1. Halkaise sipuli

Aseta sipuli leikkuulaudalle kanta leikkuulautaa vasten. Halkaise sipuli kuorineen ja poista kuoret.

Kuori_sipuli

2. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi

Pane sipulin puolikas leikkauspinta leikkuulautaa vasten. Leikkaa sipuli syidensuuntaisesti ohuiksi viipaleiksi. Jätä viipaleet päästä kiinni.

Leikkaa_pystysuunnassa

3. Tee vaakaviillot

Leikkaa sipuli vielä vaakasuunnassa 2–3 osaan.

Leikkaa_vaakasuunnassa

4. Leikkaa silpuksi

Pidä viipaleet nipussa ja leikkaa pieneksi silpuksi. Leikkaa toinen puolikas samalla tavalla. Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä. Viiltoliikkeet takaavat, ettei sipuli myöskään itketä.

silpuksi

Hienonnettu sipuli sopii mainiosti pekoni-sipulikastikkeessa tarjottaviin lihapuliin, katso resepti täältä.

Tilaa sipulit kätevästi verkkokaupasta

Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk - kuva

Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk

Katso lisää ›

Pirkka hopeasipuli 350 g 2 lk - kuva

Pirkka hopeasipuli 350 g 2 lk

Katso lisää ›

Pirkka banaanisalottisipuli 350g 2 lk - kuva

Pirkka banaanisalottisipuli 350g 2 lk

Katso lisää ›

Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk - kuva

Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk - kuva

Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk

Katso lisää ›

Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk - kuva

Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk

Katso lisää ›

Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk - kuva

Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk

Katso lisää ›

Pirkka valkosipuli 100 g 2lk - kuva

Pirkka valkosipuli 100 g 2lk

Katso lisää ›