Superruokaa granaattiomenasta

Superruokaa granaattiomenasta

Granaattiomenan upean väriset ja kirpeän raikkaat siemenet koristavat ja maustavat monia ruokia. Monet ravintotutkijat ovat valmiita lisäämään granaattiomenan niin kutsuttujen superruokien listalle, koska se runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. 

Granaattiomena sopii syötäväksi sellaisenaan, mehuksi, salaatteja piristämään sekä monenlaisten ruokien ja juomien koristeiksi. Toisilla on tapana jäädyttää mehukkaita siemeniä hetken aikaa pakkasessa ennen nauttimista - sillä tavalla ne virkistivät vielä hieman enemmän.

Hyvä granaattiomena on punainen, mutta ruskean ja keltaisen sävyt sallitaan, eivätkä ne tarkoita, että tuotteessa olisi vikaa. Granaattiomena säilyy parhaiten viileässä jääkaapissa muutaman asteen lämpötilassa.

Granaattiomenan siemeniä ympäröivät rubiininpunaiset mehukkaat ja raikkaat mallot, jotka ovat parhaimmillaan nautittuna tuoreina, hieman viileinä. Jotkut sylkevät kovat hedelmän siemenet suustaan kuin vesimelonin siemenet, mutta se ei ole välttämätöntä.

Granaattiomenan siementen saaminen suuhun asti vaatii hieman työtä ja tahmeita käsiä. Mehu on myös yhtä värjäävää kuin punajuuri, vaikkakin hieman vaaleampaa, joten vaatteitaan kannattaa hieman varoa hedelmää avatessaan. Katso alta videovinkit granaattiomenan käsittelyyn. Helpolla pääsee, kun valitsee kaupan pakastealtaasta Pirkan granaattiomenan siemenet.

Upean värikkäät granaattiomenasalaatit

Granaattiomena ei ainaostaan näytä, vaan myös maistuu hyvältä. Se sopiikin erinomaisesti erilaisia salaatteja raikastamaan. Granaattiomenasalaatti on kaunis tarjottava, jota komeat punaiset siemenet koristavat. Grillijuusto ja pekaanipähkinät tuovat salaattiin lisämakua. Kaunis granaattiomena tuo salaattiin näyttävyyttä ja juhlavuutta - herkullisessa brie-granaattiomenasalaatissa hedelmän karvaus sopii hyvin makean päärynän ja juuston kanssa.

Herkuttele granaattiomenalla