Superruokaa granaattiomenasta

Superruokaa granaattiomenasta

Päivitetty 12.10.2023

Granaattiomenan upean väriset ja kirpeän raikkaat siemenet koristavat ja maustavat monia ruokia. Monet ravintotutkijat ovat valmiita lisäämään granaattiomenan niin kutsuttujen superruokien listalle, koska se sisältää runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. 

Onko granaattiomena terveellistä?

Granaattiomenaa ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu paljon, sillä se sisältää runsaasti eri vitamiineja ja antioksidantteja. Granaattiomenassa on paljon C-vitamiinia, joka auttaa vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Granaattiomenassa olevat antioksidantit auttavat hidastamaan kehon ikääntymisen muutoksia. Granaattiomena voi myös vähentää veren kolesterolipitoisuuksia.

Mistä tietää, onko granaattiomena on kypsä?

Hyvä granaattiomena on punainen, mutta ruskean ja keltaisen sävyt sallitaan, eivätkä ne tarkoita, että tuotteessa olisi vikaa. Granaattiomenan kypsyyttä voi testata painamalla hieman granaattiomenan kuorta. Jos kuori antaa hieman periksi, on granaattiomena kypsä. Kannattaa myös tarkistaa, kiiltääkö granaattiomenan kuori; kuoren kiiltäessä granaattiomenan pitäisi olla parhaimmillaan.

Miten granaattiomenaa käsitellään?

Granaattiomenasta syödään sen siemenet, tarkemmin sanottuna siemeniä ympäröivä rubiininpunainen malto. Siementen saaminen granaattiomenasta vaatii kuitenkin hieman työtä ja pientä sotkua, sillä granaattiomenan siementen mehu on hyvin punaista. Katso videovinkkimme granaattiomenan käsittelyyn. Helpolla pääsee, kun valitsee kaupan pakastealtaasta Pirkan granaattiomenan siemenet.

Mitä tehdä granaattiomenasta?

Kaunis granaattiomena tuo ruokiin ja leivonnaisiin näyttävyyttä ja juhlavuutta. Granaattiomena sopii syötäväksi sellaisenaan, mehuksi, salaatteja piristämään sekä monenlaisten ruokien ja juomien koristeiksi. Leivonnaisissa granaattiomena sopii erityisen hyvin suklaan kaveriksi, esimerkiksi suklaakakun päällystä koristamaan.

Granaattiomenakana (680x300) Kuvassa: Granaattiomenakana

Osta granaattiomenat helposti verkkokaupasta

Granaattiomena - kuva

Granaattiomena

Katso lisää ›

Pirkka granaattiomenan siemen 250g pakaste - kuva

Pirkka granaattiomenan siemen 250g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka granaattiomenajuoma 1,5l - kuva

Pirkka granaattiomenajuoma 1,5l

Katso lisää ›