Parhaat omenapiirakat

Parhaat omenapiirakat

Omenapiirakka on todellinen klassikko. Maistuisiko helppo ja nopea omenapiirakka, koko pellillinen omenapiirakkaa tai vaikka gluteeniton omenapiirakka? Katso viisi ihaninta omenapiirakkaohjettamme ja valitse suosikkireseptisi.

1. Helppo omenapiirakka

Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Pohja on helppo valmistaa itse sekoittamalla vain kuivat ainekset, piimä, kananmuna ja rasva keskenään. Vielä helpommalla pääset kun otat käyttöön valmiin pakastepiirakkapohjan. Helppo omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

Helppo_omenapiirakka

2. Pellillinen omenapiirakkaa

Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Tämä piirakka on parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa tarjottuna. Halutessasi voit korvata omenat myös muilla kotipuutarhan antimilla: raparperipaloilla tai erilaisilla marjoilla.  

Omenapiirakka 680x298

3. Apple pie eli amerikkalainen omenapiirakka

Leivo omenapiirakka Amerikan tyyliin! Apple pie -omenapiirakassa mehevät omenapalat ovat piilossa taikinakuoren alla. Täytteeseen voi halutessaan lisätä myös rusinoita, kuten tässä apple pie -ohjeessa. Tarjoa piirakka kanelilla tai kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen kera.

Apple_pie

4. Suolainen omenapiirakka

Suolaisessa omenapiirakassa makea ja suolainen yhdistyvät valloittavaksi kokonaisuudeksi. Yllätyksenä tässä piirakassa on ihana timjamilla maustettu vuohenjuustotäyte. Viimeistele pekonimurulla ja hunajalla.

suolainen omenapiirakka 680x290

5. Omena-marenkipiirakka

Unelmainen Omena-marenkipiirakka sopii myös keliaakikolle kun pohjassa käyttää Pirkan gluteenitonta jauhoseosta. Omena-marenkipiirakka saa päälleen ihanan marenkihunnun. 

Gluteeniton_omenapiirakka