Parhaat omenapiirakat

Parhaat omenapiirakat

Omenapiirakka on joka syksyn suosikkiresepti. Maistuisiko helppo ja nopea omenapiirakka, koko pellillinen omenapiirakkaa tai vaikka gluteeniton omenapiirakka? Katso viisi ihaninta omenapiirakkaohjettamme ja valitse suosikkireseptisi.

1. Helppo omenapiirakka

Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Pohja on helppo valmistaa itse sekoittamalla vain kuivat ainekset, piimä, kananmuna ja rasva keskenään. Vielä helpommalla pääset kun otat käyttöön valmiin pakastepiirakkapohjan. Helppo omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

Helppo_omenapiirakka

2. Pellillinen omenapiirakkaa

 Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Tämä piirakka on parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa tarjottuna. Halutessasi voit korvata omenat myös muilla kotipuutarhan antimilla: raparperipaloilla tai erilaisilla marjoilla.  

Pellillinen_omenapiirakka

3. Apple pie eli amerikkalainen omenapiirakka

Leivo omenapiirakka Amerikan tyyliin! Apple pie -omenapiirakassa mehevät omenapalat ovat piilossa taikinakuoren alla. Täytteeseen voi halutessaan lisätä myös rusinoita, kuten tässä apple pie -ohjeessa. Tarjoa piirakka kanelilla tai kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen kera.

Apple_pie

4. Rukiinen omenapiirakka

Hieman terveellisempi omenapiirakka on superhelppo ja nopea leipoa! Rukiinen omenapiirakka leivotaan nimittäin valmiista ruistaikinasta. Ennen paistamista piirakan päälle kaadetaan sitruunalla, kanelilla, inkiväärillä ja kardemummalla maustettu jogurtti-kananmunaseos. 

Rukiinen_omenapiirakka

5. Gluteeniton omenapiirakka

Jos kahvittelemaan on kutsuttu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, kannattaa kerrata ohjeet gluteenittomaan leivontaan. Omenapiirakka sopii myös keliaakikolle kun pohjassa käyttää Pirkan gluteenitonta jauhoseosta. Gluteeniton omenapiirakka saa päälleen vielä ihanan marenkihunnun. 

Gluteeniton_omenapiirakka