Raaka-aineet
Sienimetsälle, mars!

Sienimetsälle, mars!

Sienestäminen on paitsi mukavaa ajanvietettä myös hyötyliikuntaa. Ahkera sienestäjä saa palkkioksi mahan täydeltä maistuvia sieniherkkuja! 

Mitä mukaan sienimetsälle?

Ulkoiluun sopivat vaatteet sekä oikeanlaiset välineet tekevät sienestämisestä mukavaa. Pakkaa retkelle mukaan sienikori sekä sudilla varustettu sieniveitsi. Sieniä ei kannata kerätä muovipussiin, sillä pussissa sienet murskaantuvat helposti. Leikkaa sienen kanta ja sudi suurimmat roskat jo metsässä, näin sienten putsaaminen sujuu kotona sutjakkaasti.

Jos et ole menossa täysin tuttuun metsään, kannattaa eksymisen varalle pakata mukaan myös ulkoilukartta tai ladata sopiva karttasovellus älypuhelimeen.

Poimi vain tuttuja ruokasieniä

Herkullisia, yleisiä ja helposti tunnistettavia sienilajeja on runsaasti. Kaikki sienet eivät kuitenkaan ole syötäviä. Älä siis poimi koriisi lajikkeita, joiden tunnistamisesta et ole varma.

Kasvupaikka, vuodenaika sekä sää vaikuttavat eri sienilajien esiintymiseen. Ensimmäiset kantarellit eli keltavahverot putkahtavat useimmiten esiin jo keskikesällä. Kantarellit on helppo tunnistaa, joskin ne saattavat usein piiloutua keltaisten lehtien alle. Myös tatit sekä suppilovahverot ovat helposti tunnistettavia sieniä, eivätkä ne vaadi ryöppäämistä.

Monipuolisia herkkuja sienistä

Sienistä loihdit monenlaisia herkkuja. Sujauta sieniretken saalis herkulliseen poro-kantarellipiirakkaan, kantarellicarbonaraan tai pyöräytä kantarelleista herkullinen sienimuhennos. Tateista loihdit myös herkullisen ohraton, tattikeiton tai italialaista tattitomaattipastaa.

Hae sienisaalis K-kaupastasi

Aina ei tarvitse mennä metsään asti sieneen. Voit noutaa sienisaaliisi myös K-ruokakaupastasi, josta löydät niin tuoreet sienet kuin valmiit sienisäilykkeetkin.