Ruokareviiritutkimus: Näitä suomalaiset grillaavat

Ruokareviiritutkimus: Näitä suomalaiset grillaavat

Päivitetty 15.8.2018

Mitä suomalaiset grillaavat ja mitkä ovat kesän kiinnostavimmat uutuusreseptit? K-Supermarket selvitti suomalaisten suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella, joka toteutettiin tammikuussa 2018.

Parasta kesän ruokasesongissa ovat tuoreet raaka-aineet sekä grillaus. Muun muassa näin vastasivat suomalaiset K-Supermarketin toteuttamassa, suomalaisten ruokareviiriä selvittävässä kyselytutkimuksessa:

“Grilliherkut ja tuoreet suomalaiset marjat. Muuta ei tarvita.”

”Uudet perunat, grilliruoka, ruoanlaitto mökillä.”

”Kaikki tuoreet ja kotimaiset, esimerkiksi vihannekset. Tuoreita, läheltä tulleita ruoka-aineita on paljon tarjolla toreilla ja kaupassa. Ruokaa voi syödä myös ulkona, esimerkiksi piknikillä.”

tutkimustulokset ruokareviiri grillaus

Mitä suomalaiset grillaavat mieluiten?

  • Kasviksia 61%
  • Kanaa 54%
  • Possua 43%
  • Perinteistä grillimakkaraa 41%
  • Kalaa 34%
  • Erikoismakkaroita 33%
  • Nauta 32%
  • Juustoja 25%
  • Valmiita grillituotteita 12%
  • Leipää 10%

ruokareviiri grillaus makkara

Kesän kiinnostavimmat uutuusreseptit

  1. Flank steak avotulella
  2. Grillattu avokado ja hedelmäsalsa
  3. Savustetut BBQ-ribsit
  4. Karitsan kare avotulella tai grillissä
  5. Grillatut raakamakkarat

Lähde: Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018. K-ryhmän teettämä kyselytutkimus, johon vastasi suomalaista väestöä edustava otos K-Plussa-asiakkaista, n=1003.