Ruokareviiritutkimus: Näitä suomalaiset grillaavat
Päivitetty 15.8.2018Mitä suomalaiset grillaavat ja mitkä ovat kesän kiinnostavimmat uutuusreseptit? K-Supermarket selvitti suomalaisten suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella, joka toteutettiin tammikuussa 2018.
Parasta kesän ruokasesongissa ovat tuoreet raaka-aineet sekä grillaus. Muun muassa näin vastasivat suomalaiset K-Supermarketin toteuttamassa, suomalaisten ruokareviiriä selvittävässä kyselytutkimuksessa:
“Grilliherkut ja tuoreet suomalaiset marjat. Muuta ei tarvita.”
”Uudet perunat, grilliruoka, ruoanlaitto mökillä.”
”Kaikki tuoreet ja kotimaiset, esimerkiksi vihannekset. Tuoreita, läheltä tulleita ruoka-aineita on paljon tarjolla toreilla ja kaupassa. Ruokaa voi syödä myös ulkona, esimerkiksi piknikillä.”
Mitä suomalaiset grillaavat mieluiten?
- Kasviksia 61%
- Kanaa 54%
- Possua 43%
- Perinteistä grillimakkaraa 41%
- Kalaa 34%
- Erikoismakkaroita 33%
- Nauta 32%
- Juustoja 25%
- Valmiita grillituotteita 12%
- Leipää 10%
Kesän kiinnostavimmat uutuusreseptit
- Flank steak avotulella
- Grillattu avokado ja hedelmäsalsa
- Savustetut BBQ-ribsit
- Karitsan kare avotulella tai grillissä
- Grillatut raakamakkarat
Lähde: Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018. K-ryhmän teettämä kyselytutkimus, johon vastasi suomalaista väestöä edustava otos K-Plussa-asiakkaista, n=1003.