K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
4 ideaa äitienpäivän askarteluun

4 ideaa äitienpäivän askarteluun

Äitienpäiväkortin ja muiden äitienpäiväkoristeiden askartelu onnistuu helposti pienellä suunnittelulla myös lasten kanssa. Varaa askartelutarvikkeita valmiiksi ja kokoa jälkikasvu mukaan äitienpäivän askarteluhetkeen.

Äitienpäiväkoristeet askarrellaan lasten kanssa

1. Äitienpäiväkortti

Oli lapsi sitten päiväkoti-ikäinen tai jo aikuinen, on äitienpäiväkortti saajalleen aina yhtä rakas. Ota siis askartelutarvikkeet esille ja askartele äidille omaperäinen kortti. Hauska idea äitienpäiväkorttiin voi olla vaikkapa sormiväreillä painettu lapsen käden- tai jalanjälki. Isommat lapset voivat kirjoittaa äidille runon tai piirtää äidin kuvan lempiharrastuksensa parissa. Askartele esimerkiksi hauska eläinhahmo, jonka tassuihin kiinnitetään äidin lempisuklaapatukka tai lue vinkit miten leimailemalla saa aikaan värikkään kortin.

2. Juhlaköynnös

Juhlaköynnös eli näyttävä party banner syntyy kartongista, kankaasta tai vaikkapa kakkupaperista. Katso ohjeet juhlaköynnöksen valmistukseen. Myös kankaasta ommeltava viirinauha on kaunis koriste äitienpäivän juhlintaan. Ompelu kannnattaa jättää aikuisten vastuulle, mutta lapsilta onnistuu viirien koristelu vaikkapa leimasimilla, helmillä tai tarroilla. Pieni juhlaviiri sopii myös äitienpäiväkakun koristeluun.

3. Pom pom -pallot

Silkkipaperista taitellut suuret kukkaset, pom pom -pallot ovat kuin isoja kukkakimppuja. Isompien lasten kanssa pom pomeja syntyy nopeasti vähän enemmänkin. Valitse silkkipaperin väreiksi äidin suosikkeja ja koristele koti kauniisti valmiilla palloilla. Jos joku perheenjäsenistä kärsii allergioista, sopii näyttävä pom pom -kimppu myös äitienpäivän kukkakimpuksi.

4. Juhlahatut

Jos innostut äitienpäivän askartelusta ihan tosissasi, voit vaikka askarrella koko juhlaväelle näyttävät juhlahatut. Äitienpäivänä jos koskaan äiti on perheen kuningatar. Hänelle kannattaa siis askarrella aseman mukainen päähine. Juhlahattu voi olla kiiltävä kruunu, herkkä pitsipäähine, hauska sombrero tai näyttävä cowboy-hattu. Saksien käyttö kannattaa jättää aikuisille, mutta lapsilta onnistuu mainiosti hattujen koristelu.

Ideoita juhlien askarteluihin