Äitienpäivän aamupala - 10 parasta resepti-ideaa

Äitienpäivän aamupala - 10 parasta resepti-ideaa

Päivitetty 3.5.2023

Äitienpäivän aamiainen on ihana tapa yllättää äiti juhlapäivänä. Herätä äiti ja kutsu valmiiksi tehdylle aamupalalle, johon kuuluu croissantteja, vohveleita, herkkuleipiä ja hedelmäsalaattia – kahvia unohtamatta! Poimi tästä parhaat reseptit ja ideat äitienpäivän aamupalalle.

1. Croissantit mansikka-appelsiinitäytteellä

Herätä äiti croissantien tuoksuun! Käväise aikaisin aamulla hakemassa tuoreet croissantit K-ruokakaupan paistopisteestä tai sujauta uuniin herkulliset ja nopeasti paistuvat Pirkka pakastevoicroissantit. Croissantit maistuvat toki sellaisinaan, hillojen kera tai mansikka-appelsiinitäytteellä.

Croissantit mansikka-appelsiinitäytteellä 2014 (680 x 300)

2. Herkkuleivät

Mitä jos loihtisit äidille upeat herkkuleivät, jotka pitävät nälkää pitkälle päivään? Ihanat astetta herkummat voileivät valmistuvat helposti. Valmista täytteet ja anna lasten koristella äidille ihanat unelmien leivät.

Herkkuvoileivät 2017 (680 x 298)

3. Kaurarieska

Gluteenittomat kaurarieskat saat aikaan supernopeasti ja helposti! Tarjoa rieskat lämpiminä voinokareen kanssa. Näistä päivänsankari tykkää ihan taatusti.

Kaurarieskat kuvitus

4. Smoothiekulho

Smoothie maistuu äidille niin juomana kuin lusikoitavana versionakin. Nappaa pakastimesta parhaat marjat ja saat hetkessä raikkaan viileän smoothiekulhon valmiiksi. Koristele kulho upeaksi marjoilla ja myslillä.

Smoothie kulho 2015 (680 x 300)

5. Mausteinen hedelmäsalaatti

Täydennä äidille valmistettavaa aamiaista värikkäällä ja raikkaalla hedelmäsalaatilla. Kun laitat hedelmäsalaatin valmiiksi pieneen tarjoilulasiin, se mahtuu paremmin tarjottimelle. Salaatin upeat maut yllättävät äidin iloisesti!

mausteinen hedelmäsalaatti

6. Tuorepuuro

Säästät aikaa aamupalan valmistelussa, kun teet tuorepuuron illalla valmiiksi! Mitkä ovatkaan äidin tuorepuuron lempiainekset? Silkkisin tuorepuuro syntyy, kun jaksat käyttää sen vielä blenderin läpi.

Tuorepuuro 2021 (680 x 298)

7. Helppo uunimunakas lohesta

Helppo uunimunakas lohesta on loistoresepti, jos heräätkin myöhään ja aamiaisen valmistelu täytyy tehdä nopeasti. Lohimunakas syntyy lähes ilman tiskiä, ja ruoka on uunissa muutamassa minuutissa - näppärää!

Helppo uunimunakas lohesta 2020

8. Rahkavohvelit

Proteiinipitoiset vohvelit maistuvat banaanin ja muiden tuoreiden hedelmien kanssa. Tämä sopii mahtavaksi jälkkäriksi myös sille äidille, joka on tosi tarkka herkkujen syömisestään!

Rahkavohvelit kuvitus

9. Mansikka-britakakku

Äitienpäivän yllätysaamiainen vaatii ehdottomasti makean lopetuksen. Mansikat, marenki ja kermavaahto on täydellinen alkukesän herkku. Tämä maistuu äidille ihan varmasti!

mansikka-britakakku-680x300

10. Kauralatte

Valmista äidille herkkujen kyytipojaksi astetta ihanampi kahvi! Tarjoile kahvi muiden äitienpäivän herkkujen kanssa äidille sänkyyn. Leikkaa paperiin sydän ja ripottele siitä läpi kaakaojauhetta - saat latteen upean sydänkoristelun.

Kauralatte 2017 (680 x 297)

Tilaa ainekset helposti verkkokaupasta!