Äitienpäivän aamiainen

Äitienpäivän aamiainen

Äitienpäivän aamiainen on ihana tapa yllättää äiti juhlapäivänä. Herätä äiti ja kutsu valmiiksi tehdylle aamupalalle, johon kuuluu croissantteja, pannukakkuja, herkkuleipiä ja hedelmäsalaattia – kahvia unohtamatta! Poimi tästä parhaat reseptit ja ideat äitienpäivän aamupalalle!

Herätä äiti croissantien tuoksuun

Käväise aikaisin aamulla hakemassa tuoreet croissantit K-ruokakaupan paistopisteestä tai sujauta uuniin herkulliset ja nopeasti paistuvat Pirkka pakastevoicroissantit.

Croissantit maistuvat toki sellaisinaan, hillojen kera tai vaikkapa mansikka-appelsiinitäytteellä, mutta kokeile myös suolaista täytettä: Halkaise sarvi keskeltä ja laita väliin esimerkiksi paistettua pekonia ja kanamunia. Viipaloidun mozzarellan, tomaatin ja Pirkka vihreän peston yhdistelmä croissantin välissä tuo tuulahduksen italialaisia makuja aamiaispöytään.

3 x ihana leipäidea äitienpäivän aamiaiselle

3 x äitienpäivä aamupala leipä 680x300 Kuvassa: 1. Rukiinen BLT-lohivoileipä, 2. Avokadoleipä ja 3. Makeat herkkuleivät.

1. Rukiinen BLT-lohivoileipä

Mitä jos loihtisit äidille amerikkalaistyylisen BLT-lohivoileivän, joka pitää nälkää pitkälle päivään? Lisää ruisleivän väliin paistettua lohta, rapeaa pekonia ja kasviksia dijon-majoneesin kera.

2. Avokadoleipä

Ihana avokadoleipä on jokaisen aamupalan suosikki! Valmista avokadolepiä laadukkaaseen juuree leivottuun leipään tai vaikka suloisen punaiseen punajuurella värjättyyn pataleipään.

3. Makeat herkkuleivät

Ihanat astetta makeammat voileivät valmistuvat helposti. Valmista täytteet ja anna lasten koristella äidille ihanat makeat leivät.

Värikästä hedelmäsalaattia

Hedelmäsalaatti 680x300

Täydennä äidille valmistettavaa aamiaista värikkäällä ja raikkaalla hedelmäsalaatilla. Kokeile tyylikästä ananaksen kuoressa tarjottavaa hedelmäsalaattia, joka ilahduttaa äidin taatusti.

Yllätä äiti suklaapannukakuilla tai ihanilla ricottapannukakuilla

Äitienpäivän aamiainen pannukakut 680x300 Kuvassa: Chocolate pancakes eli suklaapannukakut ja ricottapannukakut.

Äitienpäivän yllätysaamiainen vaatii ehdottomasti makean lopetuksen. Ihanan suklaiset chocolate pancakes eli suklaapannukakut ovat takuuvarmasti suklaasta pitävien äitien mieleen. Erinomainen vaihtoehto ovat myös super mehevät ricottapannukakut, jotka maistuvat esimerkiksi tuoreiden hedelmien ja vaahterasiirapin kera. m

Kyytipojaksi kahvia

Valmista äidille herkkujen kyytipojaksi astetta ihanampi kahvi. Suuri kupillinen café au laitia eli rankalaistyyppistä kahvijuomaa keitetään Pirkka Ranskalaisesta paahdosta ja nautitaan kuuman maidon kera. Tarjoile kahvi muiden äitienpäivän herkkujen kanssa äidille sänkyyn!