Äitienpäivän menu

Äitienpäivän menu

Millaisen äitienpäivämenun valmistat äidille juhlapäivän kunniaksi? Tässä viisi ihanaa menuideaa äitienpäivään: kasvismenu, grillimenu, herkuttelijan menu, nopeasti valmistuva äitienpäivämenu sekä ihana brunssimenu.

Herkuttelijan äitienpäivämenu

Äitienpäivänä on lupa nautiskella erityisen hyvästä ruoasta erinomaisessa seurassa. Valmista ihania makuja kasviksista ja kalasta, ja tarjoa jälkiruoaksi aina yhtä ihana crème brûlée.

Herkuttelijan äitienpäivämenu 680x300 Kuvassa: Herkuttelijan äitienpäivämenu.

Grillimenu äitienpäiväksi

Grillikausi kannattaa aloittaa viimeistään äitienpäivänä. Anna äidin levätä ja hoida grillin puhdistus ja ruoan valmistus itse. Alkupalaksi grillataan salaattia, retiisiä ja halloumia. Jälkiruokana nautiskellaan grillattuja banaaneja pähkinöiden ja itse tehdyn jäätelön kera.

äitienpäivän grillimenu Kuvassa: Äitienpäivän grillimenu.

Kasvismenu äitienpäiväksi

Yhä useampi noudattaa tänä päivänä kasvis- tai vegaaniruokavaliota. Tässä menussa alkuruoka on tehty trendikkäästi kanssaruokailijoiden kanssa jaettavaksi. Pääruoassa maistuu huippu mehevä ja maukas munakoiso ja jälkkärissä hurmaa taivaallinen, keksitaikinalta maistuva juustokakku.

  • Alkupala: Jaettava hummuslautanen, josta saa vegaanisen, kun vaihtaa grillijuuston marinoituun tofuun
  • Pääruoka: Hasselbackan munakoisot, joista saa vegaanisen, kun käyttää mozzarellan ja parmesaanin sijasta kasvipohjaista juustoa.
  • Jälkiruoka: Vegaaninen, ihanasti keksitaikinalta maistuva biscoff-juustokakku

Äitienpäivä kasvismenu 680x300 Kuvassa: Äitienpäivän kasvismenu.

Helppo, nopea ja huippu herkullinen äitienpäivämenu

Äitienpäivänä tärkeintä on yhdessäolo. Yhteisen ajan maksimoimiseksi suosittelemmekin näitä huippu herkullisia mutta samaan aikaan helppoja ja nopeasti valmistettavia reseptejä:

Äitienpäivä helppo menu 680x300@1x 1 Kuvassa: Helppo mutta super herkullinen äitienpäivämenu.

Äitienpäivän brunssimenu

Mitä jos valmistaisitkin äitienpäivänä lounaan tai päivällisen sijasta trendikkään brunssin? Se on ihana aamiaisen ja lounaan välimuoto. Anna äidin nukkua pitkään tai käydä vaikka aamulenkillä brunssivalmistelujen ajan. Tässä ehdotuksemme brunssimenuuseen:

Äitienpäivä brunssimenu 680x300 Kuvassa: Äitienpäivän brunssimenu.