Äitienpäiväkakku on toivottu herkku

Äitienpäiväkakku on toivottu herkku

Jokainen äiti odottaa äitienpäivänä lasten itse tekemää äitienpäiväkakkua ja kaunista onnittelukorttia. Onko äidin suosikkikakku raikkaan marjainen raakakakku, täyteläisen suklainen kermakakku vai samettinen juustokakku? Äitienpäiväkakusta on helppo tehdä myös gluteeniton tai vegaaninen versio.

Äitienpäivän täytekakku on klassinen kahvipöydän kruunu

Helppo ja näyttävä täytekakku syntyy myös oikaisemalla: kokoa valmiiden Pirkka-kakkupohjien väliin vatkattua kermaa ja tuoreita marjoja. Kakun päälle voi taiteilla vaikkapa sokerimassaneilikoita

Helppo täytekakku mutakakusta 680 Kuvassa: Helppo täytekakku mutakakusta

Äitienpäivän juustokakku menee nopeasti kaupaksi

Juustokakku on monen äidin suosikki! Tuttujen suosikkisuklaiden makuja löytyy mariannejuustokakusta sekä pätkisjuustokakusta, jotka ovat nousseet leipureiden suosikkikakkuresepteiksi.

Vadelmajuustokakku 680x300 Kuvassa: Vadelmajuustokakku

Helppo äitienpäiväkakku on kiireisen tai aloittelevan leipurin valinta

Vaikka alle listatut äitienpäivän kakkureseptit valmistuvat helposti, ei herkullisuudesta saati näyttävyydestä ole tingitty tippaakaan. Nämä herkut saa lapsikin tehtyä. Äiti ilahtuu kakusta taatusti!

Helppo tuulihattutorni 2023 (680 x 298) Kuvassa: Helppo tuulihattutorni

Suklaakakku maistuu äidille

Kukapa ei suklaaherkusta tykkäisi! Suklaakakut sopivat täydellisesti äitienpäivään. Koristele kakku upeaksi ja äitisi saa pian herkutella ihanalla suloisen suklaisella herkkukakulla. Todelliselle suklaan ystävälle maistuu suussa sulava naked cake. Suklaan ja kinuskin täyteläinen yhdistelmä maistuu erityisen hyvältä kahvin kera.

Helppo suklaakakku 2023 (680 x 298) Kuvassa: Helppo suklaakakku

Leivo taatusti herkullinen gluteeniton äitienpäiväkakku

Gluteenittomat kakut äitienpäivään sisältävät raikkaita marjoja. Gluteeniton leivonta voi onneksi olla myös helppoa ja vaivatonta! Esimerkiksi juustokakku on helppo muokata gluteenittomaksi vaihtamalla pohjassa käytettävät keksit ruokavalioon sopiviksi.

Vadelmapavlova 2019 (680 x 298) Kuvassa: Vadelmapavlova

Vegaaninen äitienpäiväkakku on ihana jälkiruoka

Äitienpäiväkakussa kannattaa huomioida äidin ja muiden vieraiden erityisruokavalio. Moni kakku onnistuu onneksi myös vegaanisena. Esimerkiksi herkullinen ja raikas mustaherukka-raakakakku sopii vegaaniruokavaliota noudattavalle ja raakaruokaa suosivalle äidille.

Biscoff-juustokakku 2021 (680 x 297) Kuvassa: Biscoff-juustokakku

Tilaa ainekset äitienpäiväkakkuun verkkokaupasta!