Äitienpäivän kakut

Äitienpäivän kakut

Jokainen äiti odottaa äitienpäivänä lasten itse leipomaa kakkua ja kaunista onnittelukorttia. Onko äidin suosikkikakku raikkaan marjainen raakakakku, täyteläisen suklainen kermakakku vai samettinen juustokakku? 

Äitienpäivän täytekakku

Todelliselle suklaan ystävälle maistuu suussa sulava naked cake. Suklaan ja kinuskin täyteläinen yhdistelmä maistuu erityisen hyvältä tummapaahtoisen kahvin kera. Herkästi liukuvärjätty pätkistäytekakku maistuu tutulta suosikkisuklaalta. Helppo ja näyttävä täytekakku syntyy myös oikaisemalla: kokoa valmiiden Pirkka-kakkupohjien väliin vatkattua kermaa ja tuoreita marjoja.

Vadelmatäytekakku koristellaan täyteläisella voikreemillä ja sokerimassalla. Kakun päälle voi taiteilla vaikkapa sokerimassaneilikoita

Juustokakku äidille

Juustokakku on monen suosikki. Kolmen suklaan juustokakku maistuu kaikille suklaanystäville. Tuttujen suosikkisuklaiden makuja löytyy Mariannejuustokakusta sekä Fazerina-juustokakusta, jotka ovat nousseet leipureiden suosikkikakkuresepteiksi.  Juustokakun koristeeksi sopivat vaikkapa itse sulatetut suklaakoristeet.

Äitienpäiväkakku erityisruokavalioon

Äitienpäiväkakussa kannattaa huomioida äidin erityisruokavalio. Mustaherukka-raakakakku sopii vegaaniruokavaliota noudattavalle ja raakaruokaa suosivalle äidille ja gluteeniton mutakakku soveltuu gluteenittomaan ruokavalioon. Jos äidin tavoitteena on päästä kesäksi rantakuntoon, kannattaa lasten valmistaa kermakakun sijaan raikas ja supersuosittu smoothiekakku.

Juhlien kauneimmat

Sinua saattaisi kiinnostaa