Äitienpäivä 2023

Äitienpäivä 2023

Päivitetty 15.3.2023

Äitejä ja äitienpäivää juhlitaan toukokuun toisena sunnuntaina, 14.5.2023. Äitien ikioma päivä on monessa perheessä odotettu juhla! Äitienpäivän aamuna äiti saa nukkua pitkään ja herätä valmiiseen aamupala- tai brunssipöytään. Myös äitienpäivälounas on helppo tehdä parhaiden vinkkien avulla ja jälkiruoaksi maistuu herkullinen äitienpäiväkakku.

Monessa perheessä keittiö täyttyy äitienpäivän aamuna iloisesta kolinasta ja supinasta, kun äidin aamupalaa valmistellaan vähän salassa, äitiä herättämättä. Äitienpäivän brunssi onkin mainio tapa nauttia juhlapäivän kiireettömästä aamupäivästä. Aamiaisen kruunaa äitienpäiväkakku, tietysti lasten itse koristelemana. Itse tehtyjen herkkujen lisäksi äitiä muistetaan äitienpäiväkortilla ja ajatuksella valitulla lahjalla. Äitienpäivää vietetään vuonna 2023 sunnuntaina 14. toukokuuta. Hyvää äitienpäivää!

Äitienpäiväkakku on toivottu herkku

Jokainen äiti odottaa äitienpäivänä lasten itse leipomaa kakkua ja kaunista onnittelukorttia. Vaikka kaikki äidit tykkäävät vähän erilaisista kakuista, löytyy resepteistämme taatusti suosikki jokaiselle! Onko äidin suosikkikakku raikkaan marjainen raakakakku, täyteläisen suklainen kermakakku vai samettinen juustokakku?

Lue artikkeli ›
Millaisen äitienpäivämenun valmistat äidille juhlapäivän kunniaksi? Katso viisi menuamme äideille: vegaaninen menu, helppo ja edullinen menu, grillimenu, herkuttelijan menu ja brunssimenu.
Valitse suosikkimenusi äidille ›

Loihdi äitienpäiväbrunssi rakkaalle äidille

Kun haluat tarjota äidille yllätyksen, panosta herkulliseen aamiaiseen. Voisiko päivä enää ihanammin alkaa? Valmista äidille hyvä kahvi, jotain sopivasti ruokaisaa ja tietysti jokin ihana makea herkku.

Lue artikkeli ›

4 ideaa äitienpäivän askarteluun

Oli lapsi sitten päiväkoti-ikäinen tai jo aikuinen, on äitienpäiväkortti saajalleen aina yhtä rakas! Äitienpäiväkortin ja muiden äitienpäiväkoristeiden askartelu onnistuu helposti pienellä suunnittelulla myös lasten kanssa. Varaa askartelutarvikkeita valmiiksi ja kokoa jälkikasvu mukaan äitienpäivän askarteluhetkeen.

Lue artikkeli ›

Äitienpäivän leivonnaiset

Äitienpäivä kahvipöydän pääosassa komeilee usein lasten itse leipoma, tai valmiina ostama, näyttävä täytekakku. Äitienpäiväkakun lisäksi juhlavieraille maistuvat erilaiset makeat leivonnaiset. Mokkapalat ovat lapsiltakin helposti valmistuva klassikko, samoin mehevät muffinit. Äikä sovi unohtaa brunssipöydän suolaisia piirakoita ja sämpylöitä! Millaiset äitienpäivän leivonnaiset sinä leivot äidille?

Lue artikkeli ›
Mitä äitienpäivälahjaksi? Lahjaideat äidille koostuvat usein hemmottelusta, herkuista ja kauniista kukista.
Katso parhaat äitienpäivän lahjaideat ›