K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Äitienpäivä 2022 | Parhaat reseptit ja ideat

Äitienpäivä 2022 | Parhaat reseptit ja ideat

Äitejä ja äitienpäivää juhlitaan toukokuun toisena sunnuntaina, 8.5.2022. Juhlapäivän aamuna äiti saa nukkua pitkään ja herätä valmiiseen aamupala- tai brunssipöytään. Äitienpäivänä maistuu toki myös kakku sekä astetta parempi äitienpäivän menu lounaan tai illallisen merkeissä.

Monessa perheessä keittiö täyttyy äitienpäivän aamuna iloisesta kolinasta ja supinasta, kun äidin aamupalaa valmistellaan vähän salassa, äitiä herättämättä. Äitienpäivän brunssi onkin mainio tapa nauttia juhlapäivän kiireettömästä aamupäivästä. Aamiaisen kruunaa äitienpäiväkakku, tietysti lasten itse koristelemana. Itse tehtyjen herkkujen lisäksi äitiä muistetaan äitienpäiväkortilla ja ajatuksella valitulla lahjalla. Äitienpäivää vietetään vuonna 2022 sunnuntaina 8. toukokuuta. Hyvää äitienpäivää!

Äitienpäivän kakut

Jokainen äiti odottaa äitienpäivänä lasten itse leipomaa kakkua ja kaunista onnittelukorttia. Vaikka kaikki äidit tykkäävät vähän erilaisista kakuista, löytyy resepteistämme taatusti suosikki jokaiselle! Onko äidin suosikkikakku raikkaan marjainen raakakakku, täyteläisen suklainen kermakakku vai samettinen juustokakku?

Lue artikkeli ›
Millaisen äitienpäivämenun valmistat äidille juhlapäivän kunniaksi? Katso viisi menuamme äideille: kasvismenu, grillimenu, herkuttelijan menu, kevyt äitienpäivämenu ja nopea äitienpäivämenu.
Valitse suosikkimenusi äidille ›

Brunssi rakkaalle äidille

Kun haluat tarjota äidille yllätyksen, panosta herkulliseen aamiaiseen. Voisiko päivä enää ihanammin alkaa? Valmista äidille hyvä kahvi, jotain sopivasti ruokaisaa ja tietysti jokin ihana makea herkku.

Lue artikkeli ›

4 ideaa äitienpäivän askarteluun

Oli lapsi sitten päiväkoti-ikäinen tai jo aikuinen, on äitienpäiväkortti saajalleen aina yhtä rakas! Äitienpäiväkortin ja muiden äitienpäiväkoristeiden askartelu onnistuu helposti pienellä suunnittelulla myös lasten kanssa. Varaa askartelutarvikkeita valmiiksi ja kokoa jälkikasvu mukaan äitienpäivän askarteluhetkeen.

Lue artikkeli ›

    Äitienpäivän leivonnaiset

    Äitienpäivä kahvipöydän pääosassa komeilee usein lasten itse leipoma, tai valmiina ostama, näyttävä täytekakku. Äitienpäiväkakun lisäksi juhlavieraille maistuvat erilaiset makeat leivonnaiset. Mokkapalat ovat lapsiltakin helposti valmistuva klassikko, samoin mehevät muffinit. Äikä sovi unohtaa brunssipöydän suolaisia piirakoita ja sämpylöitä! Millaiset äitienpäivän leivonnaiset sinä leivot äidille?

    Lue artikkeli ›
    Yllätä äiti lahjalla, joka hemmottelee aisteja kiireisen arjen keskellä. Tee-se-itse kuorintavoide syntyy kahvijauheesta, sokerista ja öljystä!
    Helli äitiä kuorintavoiteella ›