Äitienpäivän leivonnaiset

Äitienpäivän leivonnaiset

Äitienpäivä kahvipöydän pääosassa komeilee usein lasten itse leipoma, tai valmiina ostama, näyttävä täytekakku. Äitienpäiväkakun lisäksi juhlavieraille maistuvat erilaiset makeat leivonnaiset. Millaiset äitienpäivän leivonnaiset sinä leivot äidille?

Mokkapalat, muffinssit ja muut makeat

Mokkapalat ovat monen suosikkileivonnainen, eikä ihme. Mokkapalat on helppo valmistaa ja koristeluilla leivonnaisista saa helposti juhlaan kuin juhlaan sopivia. Valitse äitienpäivän mokkapalojen koristeeksi vaikkapa sydämenmuotoisa strösseleitä. Kokeile vaihtelun vuoksi myös vaaleita mokkapaloja!

Muffinsit on helppo valmistaa isommallekin joukolle ja maustaa sekä koristella juhlaan sopivalla tavalla. Ihanan tuhdit suklaamuffinsit hemmottelevat suklaan ystävää. Kun muffinsitaikinaan pyöräytetään Pirkka tummasuklaahippuja ja valmiit muffinsit kruunataan vielä runsailla suklaakoristeluilla, tyydyttyy suurinkin suklaahimo hetkessä.

Jos suosikkisi ei löytynyt näiden esimerkkien joukosta, katso myös muut makeat leivonnaisreseptimme!

Suolaiset sopivat brunssipöytään

Äitienpäivän brunssin ruokaisempaa osuutta edustavat suolaiset piirakat ja leivät, joita on helppo muokata oman äidin makuun sopivaksi.

Kokeiele esimerkiksi raikasta kreikkalaista salaattipiirakkaa tai klassista feta-parsakaalipiirakkaa. Uunituoreet sämpylät valmistuvat vaivatta, kun laitat ne jääkaappiin kohoamaan jo edellisenä iltana.

Suolaiset yrttivohvelit voi kukin täyttää oman makunsa mukaan - maistuisiko lohi- tai texmex-täyte?